Automoto
SPORTOVI
Automoto
MotoGP dobio novog vladara?

Maverick Vinales slavio u prvoj, nevjerojatno uzbudljivoj utrci sezone

Sjajna utrka na otvaranju nove MotoGP sezone pripala je mladom Mavericku Vinalesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajno otvaranje nove MotoGP sezone koja je krenula Grand Prix utrkom u Kataru! Kiša je prijetila čak i otkazivanjem utrke, ali se u konačnici smilovala na 40-ak minuta i dopustila vrlo uzbudljivu utrku u kojoj je slavio po mnogima budući svjetski prvak - Maverick Vinales.

Novi vozač Yamahe u svojoj je prvoj utrci na motoru nove momčadi osvojio maksimalni broj bodova, iako je nakon starta (krenuo kao vodeći) pao na čak petu poziciju. Malo po malo Vinales je prestizao konkurente na stazi, a kako se staza sušila tako je vodeći dvojac Andrea Dovizioso i Marc Marquez imao sve više i više problema sa srednje mekanom gumom koju su netom prije utrke stavili na stražnji kotač.

Dovizioso je u konačnici nakon velike borbe osvojio drugi mjesto na svom Suzukiju, dok je najveći dobitnik utrke bio Valentino Rossi. Legendarni Talijan osvojio je treće mjesto, nakon što je u utrku krenuo iz tek četvrtog reda (10.) i nakon što je cijeli vikend imao problema sa svojim motorom.

Aktualni svjetski prvak Marc Marquez bio je sa svojom Hondom četvrti, dok je Jorge Lorenzo, Španjolac koji je ljetos napustio Yamahu i Rossija te potpisao za Ducati, bio tek 11.

Recimo i da je Vinalesu ovo tek druga pobjeda u karijeri, nakon što je lani slavio na Velikoj nagradi Velike Britanije na Suzukiju.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Argentini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider