Automoto
SPORTOVI
Automoto
Čeka nas luda utrka

Veliko iznenađenje u kvalifikacijama: Oba Red Bulla ostala izvan TOP 10, Sainz starta prvi!

Između dva Ferrarija ugurao se George Russell u Mercedesu. Verstappen starta 11., a Perez 13.

Perez, Verstappen i Russell (Foto: Afp)

Španjolski vozač Formule 1 Carlos Sainz (Ferrari) bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Singapura, a veliki šok doživjela je najbolja momčad sezone Red Bull koja sa svoja dva vozača nije uspjela ući u posljednji dio kvalifikacija.

Svjetski prvak Max Verstappen bio je tek 11., a njegov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez uspio je biti tek 13. u kvalifikacijama. Verstappen je osvojio deset uzastopnih utrka SP-a, postavivši novi rekord, a taj je niz ugrožen uoči nedjeljne utrke, s neuvjerljivom izvedbom Red Bulla na uličnoj stazi u Singapuru cijeli vikend. Red Bull je neporažen u utrkama Svjetskog prvenstva ove sezone, no i taj bi niz mogao prekinuti u nedjelju.

Dvadesetdevetogodišnji Sainz je u Singapuru došao do pete najbolje startne pozicije u karijeri i druge uzastopne nakon VN Italije. On će u nedjeljnoj utrci sudjelovati u borbi za svoju drugu pobjedu u karijeri.

Njemu će u prvom redu društvo praviti Britanac George Russell (Mercedes) koji je zaostao 72 tisućinke. Monažanin Charles Leclerc (Ferrari) bio je treći sa osam stotinki zaostatka, dok je četvrti bio Britanac Lando Norris (McLaren) sa tri desetinke zaostatka.

U prvom dijelu kvalifikacija Kanađanin Lance Stroll imao je udes u zadnjem zavoju i izazvao 35-minutni prekid. Vozač Aston Martina u nesreći nije ozlijeđen.

Lance Stroll VIDEO Teška nesreća u F1: "Pola" bolida je nestalo, izbjegnuta je tragedija divider

U ukupnom poretku, unatoč lošim rezultatima Red Bulla danas, odbrojavanje se nastavlja do Verstappenove treće uzastopne titule svjetskog prvaka. Na vrhu poretka Nizozemac osam utrka prije kraja ima 145 bodova prednosti ispred Pereza (219 bodova). Treći je Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin) koji je skupio 170 bodova.

Ostala su još 232 boda na raspolaganju do kraja sezone, u kojoj slijede još tri subotnje sprinterske provjere u Kataru, SAD-u i Brazilu.

Utrka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedjelju od 14:00 po našem vremenu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider