Automoto
SPORTOVI
Automoto
mlada nada

Koprivničanac Leon Zelenko briljirao u karting utrci u Novom Marofu

Protekli vikend na karting stazi u Novom Marofu održala se treća međunarodna utrka u organizciji Sportsil kupa iz Slovenije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz prekrasan sunčan dan, utrku su obilježile utrke pet različitih klasa od onih najmanjih pa do onih malo starijih.

Član karting kluba Koprivnica, Leon Zelenko u svojoj klasi Rotax MicroMax krenuo je s prve startne pozicije, te u predfinalnoj utrci vrlo preciznom i brljantnom vožnjom pobjedio u napetoj utrci u kojoj je sudjelovalo čak 18 mališana. Nakon uspješne prve utrke, 7-godišnji Leon startao je ponovo s prve startne pozicije u finalnoj utrci da bi u 3. krugu došlo do tehničkih poteškoća radi kojih je Leonov karting ostao bez lanca te je morao odustati od druge utrke.

''Nažalost i to je sastavni dio utrka. Ponosni smo što smo bili najbrži i za to smo dobili pehar za pole position!'', istaknuo je Leonov otac Danijel.

Unatoč svemu, Leon je pokazao svoju briljantnost već od malih nogu, što pokazuje upornost i velika podrška obitelji koji su s Leonom na svakoj utrci i svako slobodno vrijeme koriste za trening na nekoj od karting staza.

Spomenimo da će ovaj četvrtak, Leon Zelenko nastupiti na prestižnom Panonia ring natjecanju CEE i CEZ gdje će samo u njegovoj klasi nastupiti čak 46 vrhunski vozača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider