Automoto
SPORTOVI
Automoto
41. pobjeda u karijeri

Hamilton pokorio konkurenciju u Suzuki i izjednačio se sa Sennom!

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Japana, vožene u nedjelju na stazi u Suzuki...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je bila Hamiltonova 41. pobjeda u karijeri, kojom se izjednačio s legendarnim Brazilcem Ayrtonom Sennom.

"Mnogo mi znači to što sam se sa svojim dječačkim idolom izjednačio baš ovdje, u Suzuki, gdje je Ayrton bio toliko puta u povijesnim dvobojima", rekao je Hamilton u intervjuu na pobjedničkom postolju nakon svojeg trećeg slavlja u Suzuki.

Hamilton je vodio od starta do cilja i vrlo uvjerljivo stigao do pobjede kojom je prednost u ukupnom redoslijedu vozača ispred momčadskog kolege Nice Rosberga povećao na 48 bodova. Rosberg je u utrku startao s prve pozicije, ali je Hamilton odmah na početku izbio ispred Nijemca koji je pao na četvrto mjesto. No, Rosberge se uspio probiti do drugog mjesta i pet utrka prije završetka sezone zadržati teoretske izglede za osvajanje naslova.

"Bilo bi dobro da sam pobijedio danas, ali još nisam odustao od borbe", rekao je Rosberg.

Iza dva Mercedesa završila su dva Ferrrarija. Nijemac Sebastian Vettel je bio treći, a Finac Kimi Raikkonen četvrti. Vettel je s 42 pobjede u karijeri prvi sljedeći ispred Hamiltona na vječnoj ljestvici najuspješnijih vozača formule 1 i prilično je izgledno da će Britanac prestići Nijemca već u ovoj sezoni. Oni koje neće moći dostići ove godine su Francuz Alain Prost s 51 pobjedom i Nijemac Michael Schumacher koji je daleko ispred svih s 91 trijumfom.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva formule 1 na rasporedu je 11. listopada, a vozači će se boriti za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider