Automoto
SPORTOVI
Automoto
Tko bi to rekao

Počela je nova sezona Formule 1: Već na prvom treningu – iznenađujući poredak

Velika nagrada Bahreina prva je utrka u novoj sezoni Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvim slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Bahreina i službeno je započela nova sezona Formule 1.

Po uobičajenoj praksi, u petak su održana dva treninga, a već na prvom rezultati su bili iznenađujući.

Najbrže vrijeme nije imao nitko iz Mercedesa ili Red Bulla, pa ni, kako kažu, sve konkurentnijeg bolida Ferrarija, nego Pierre Gasly iz momčadi Alpha Tauri.

Francuz je krug na stazi Sakhir uspio odvesti za 1:34.193, a iza njega su se pozicionirala dva vozača Ferrarija, Charles Leclerc koji je imao zaostatak od 364 tisućinke i Carlos Sainz Junior (416 tisućinki).

TOP 5 na prvom treningu kompletirali su George Russell iz Mercedesa (+0.436) i aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu (+0.549).

Na drugom treningu Verstappen je bio najbrži (1:31.936), a zanimljivo je da su ponovno Ferrarijevi vozači bili na pozicijama dva i tri, Leclerc i Sainz Junior, kao i da je četvrto vrijeme opet imao Russell.

Fernando Alonso je 941 tisućinkom sporijim vremenom završio na petom mjestu, dok je Lewis Hamilton zaostao preko sekunde (1.208) što mu je bilo dovoljno za devetu poziciju.

U subotu će se održati treći slobodni trening, zatim i onaj kvalifikacijski na kojem će se hvatati startne pozicije za nedjeljnu utrku koja počinje u 16:00 po našem vremenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider