Automoto
SPORTOVI
Automoto
Veliki potpis

Ogroman posao u Formuli 1: Ferrarijeva zvijezda potpisala do 2029. za duplo bolju plaću!

U Ferrariju su zadovoljni izvedbama i rezultatima Leclerca zbog čega su obnovili ugovor koji je dosad trajao do kraja 2024. godine.

Charles Leclerc (Foto: Afp)

Talijanski mediji tijekom ponedjeljka su objavili kako su Ferrari i 26-godišnji Monegašanin Charles Leclerc produljili ugovor koji sada traje do 2029. godine.

U Ferrariju su zadovoljni izvedbama i rezultatima Leclerca zbog čega su obnovili ugovor koji je dosad trajao do kraja 2024. godine. Isto tako, Leclerc je dosad zarađivao 25 milijuna eura po godini, a po novom ugovoru dobit će dvostruko bolje uvjete.

U nedavno završenoj sezoni Leclerc je osvojio 206 bodova u Svjetskom prvenstvu, kao i Fernando Alonso te su se nalazili na četvrtom i petom mjestu redoslijeda. Svjetski prvak opet je postao Max Verstappen s čak 575 osvojenih bodova.

Do kraja 2024. godine traje i aktualni ugovor drugog vozača Ferrarija, Španjolca Carlosa Sainza, no čelni ljudi ugledne momčadi Formule 1 i dalje razmišljaju hoće li i njemu obnoviti ugovor. Sainz je sezonu završio na sedmom mjestu, a navodno postoji opcija dovođenja Britanca Landa Norrisa, navodi La Gazzetta dello Sport.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider