Automoto
SPORTOVI
Automoto
Već se to spominjalo

Bomba iz Formule 1: Na pomolu spektakularan transfer Lewisa Hamiltona!

Lewis Hamilton osvajao je naslove svjetskog prvaka u bolidima McLarena i Mercedesa.

Lewis Hamilton (Foto: Afp)

U iščekivanju predstavljanja bolida za novu sezonu Formule 1 talijanski mediji donose bombastičnu vijest s prizvukom senzacije.

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton od 2025. bi mogao prijeći u - Ferrari. Svi eminentni britanski mediji pišu kako je službena potvrda stvar sata i očekuje se do kraja tekućeg dana.

Kako pišu Talijani, šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur htio bi se riješiti Carlosa Sainza Juniora i dovesti Hamiltona.

Hamilton je svoj posljednji ugovor potpisao s Mercedesom do kraja 2025. godine, ali na kraju ove sezone ima klauzulu prema kojoj tek treba potvrditi planira li voziti za njih i u 2025. Odnosno, može im se u prosincu ove godine zahvaliti i reći: "Hvala, ali odlazim."

Za Ferrari bi u tom slučaju vozili Charles Leclerc koji je nedavno potpisao novi ugovor s trajanjem do kraja 2028. godine i Hamilton koji bi u bolidu propetog konjića pokušao osvojiti rekordni osmi naslov prvaka.

U ovoj sezoni koja počinje 2. ožujka Velikom nagradom Bahreina Hamilton će voziti za Mercedes zajedno s Georgeom Russellom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider