Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukavica u lice Boltu

Zvijer Justin Gatlin otrčao peto vrijeme svih vremena na 200

Američki sprinter 33-godišnji Justin Gatlin je na prvenstvu SAD-a u Eugeneu istrčao najbolji rezultat sezone na 200 metara, ostvarivši vrijeme 19,57 sekundi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tehnički gledano, ovo je bila najbolja utrka na 200 metara koju sam istrčao u svojoj karijeri. Nadam se da ću zadržati visoku formu i do SP u Pekingu", kazao je Gatlin u nedjelju, posljednjeg dana atletskog prvenstva SAD-a, koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko za SP u Pekingu u kolovozu ove godine.

Gatlin je postao peti najbrži čovjek na 200m u povijesti ovog sporta, ispred njega su Jamajčani Usain Bolt i Yohan Blake, te sunarodnjaci Michael Johnson i Walter Dix.

Budući da je ove sezone vlasnik najboljih rezultata na 100m (9,74) i 200m (19,57), Gatlin bi trebao biti osoba vrijedna divljenja u svijetu atletike, ali zbog dopinških afera iz prošlosti i dalje ima imidž atletičara u čije se rezultate gleda sa sumnjom.

Prvu suspenziju zbog dopinga zaradio je 2001., a potom je još jednom pao na kontroli, te je bio suspendiran od 2006. do 2010. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider