Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'I ja sam radio razne gluposti'

Znali su nas nasmijati, šokirati, ali i rastužiti: 10 najbizarnijih sportskih trenutaka 2014.

Osim sportskih momenata u godini na izmaku, bilo je i onih bizarnih, tragikomičnih i tužnih iz svijeta sporta koji su svaki na svoj način također ušli u povijest...

Najbizarnije, najtragikomičnije i najšokantnije sportske trenutke 2014. donosimo vam prema kronološkom redoslijedu:

1. Andre Marriner isključio krivog igrača

Andre Marriner pobrinuo se za jednu od najbizarnijih sudačkih pogrešaka u povijesti Premier lige! Na utakmici Chelseaja i Arsenala Marriner je isključio - krivog igrača!

Što se dogodilo? Marriner je u 17. minuti utakmice napravio veliku pogrešku kada je zbog namjernog igranja rukom na gol-crti umjesto Oxlade-Chamberlaina isključio Gibbsa. Crveni karton nije bio sporan, ali nevjerojatno je da Marriner nije promijenio mišljenje ni nakon što mu je Oxlaide-Chamberlain pokušao objasniti da je on krivac...

Arsenal je na kraju 'popio' šest komada i propisno se osramotio, a Marriner je nakon utakmice priznao pogrešku te se ispričao Topnicima.

2. Gerrardov pad i gubitak naslova protiv Chelseaja

Za neke tragikomično, a za neke šokantno. Steven Gerrad bio je tragičar utakmice Liverpoola i Chelseaja koja je direktno utjecala na smjenu na vrhu. Ikona Liverpoola i engleskog nogometa se poskliznula, a Demba Ba krenuo sam na Mignoleta i šokirao domaće navijače. Liverpool se od tog trenutka više nije oporavio, a City do kraja prvenstva nije ispuštao prvo mjesto.

Velika nesreća i peh za legendarnog kapetana. Mogla je to biti kruna karijere čovjeka koji je definitivno zaslužio naslov Premier lige. Liverpoolu će se u bliskoj budućnosti teško pružiti takva prilika. Barem sudeći prema prvim mjesecima nakon Luisa Suareza.

3. Ugriz Luisa Suareza na SP-u

Luis 'Hannibal' Suarez je ponovno napao. Urugvajski napadač našao se u središtu pozornosti nakon što je za vrijeme utakmice Italije i Urugvaja na SP-u ugrizao protivničkog igrača Giorgija Chiellinija. Suarez je zario zube u njegovo rame u 80. minuti utakmice i tako ostavio svoju momčad na cjedilu uoči nokaut faze.

Urugvaj je kasnije ispao u osmini finala od Kolumbije, a Suarez je kažnjen s devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju, četiri mjeseca suspenzije od nogometa i sa 100 tisuća švicarskih franaka. Oštru kaznu dobio je zbog toga što mu to nije bio prvi takav prijestup, a nadajmo se da je bio posljednji.

4. Serena Williams umalo kolabirala u Wimbledonu

Prva tenisačica svijeta je zajedno sa sestrom Venus izašla na meč parova protiv Barrois i Voegele. Iako su obje odigrale velikih mečeva u Wimbledonu, ovaj put je vijest dana bila predaja sestara Williams. Razlog odustajanja bilo je nesvakidašnje stanje Serene Williams.

Najbolja tenisačica svijeta je već na zagrijavanju pokazala da nešto nije u redu s njom. Serena nije mogla servirati, primiriti lopticu, pa čak ni udariti njome o pod. Izgledala je potpuno izgubljena, kao da se prvi put pojavila ne teniskom terenu. Predaja nakon tri gema bio je logičan slijed događaja.

''Osjećala sam vrtoglavicu i mučninu, nažalost, nisam mogla nastaviti dalje'', rekla je Serena u kratkoj izjavi poslije meča.

5. Njemački 'trik' iz slobodnjaka koji je nasmijao svijet

Njemačka se u Brazilu okitila naslovom svjetskog prvaka. Najviše će se pamtiti njihovo demoliranje domaćina, iako je bilo i onih smješnijih poteza po kojima će također ostati poznati. Njemačka se dugo mučila u osmini finala i tek nakon produžetaka pobijedila Alžir s 2-1.

Međutim, jedan od najzanimljivijih trenutaka dogodio se dvije minute prije regularnog dijela utakmice kada su Nijemci imali slobodan udarac na 25 metara od alžirskog gola. Igrači Elfa su pokušali suparnike iznenaditi uigranom akcijom. Nekoliko njih je bilo blizu lopte, Thomas Müller ju je krenuo preskočiti, ali se namjerno poskliznuo te izazvao smijeh navijača, kako na stadionu tako i pred TV ekranima. Na njemačku žalost trik uopće nije uspio i ući će u anale kao jedan od najsmješnijih u povijesti.

6. Sramota na Old Traffordu

Nokaut koji je šokirao svijet. Ragbijaš Ben Flower je za vrijeme Super League finala na čuvenom Old Traffordu šakom nokautirao protivnika Lancea Hohaiaju, a potom ga divljački još jednom pogodio dok je ovaj ležao na travnjaku bez svijesti.

''Ispričavam se Lanceu i svim navijačima, suigračima, klubu savezu… Nije mi to bilo ni na kraj pameti, poštujem Lancea'', rekao je nakon susreta Flower.

Međutim, isprika ga nije spasila od šestomjesečne zabrane igranja, dok je novozelandski ragbijaš imao razumijevanja za ovakvu brutalnost.

''Ne zamjeram mu. I ja sam radio svakakve gluposti koje sam kasnije zažalio.''

Specifičan kontakt sport, specifične osobine igrača.

7. Najbizarniji koš u povijesti ABA lige

U derbiju Olimpije i Partizana u 4. kolu regionalne ABA lige postignut je najbizarniji koš u povijesti ovog natjecanja. Autor nevjerojatnog ubačaja bio je 24-godišnji Blaž Mahkovic, koji je ujedno bio i najbolji strijelac utakmice s 19 poena. No, zauvijek će pamtiti čudesan potez očajničkim bacanjem lopte iza koša.

8. Diskvalificirali ga zbog gađanja sutkinje

Malo poznati tenisač s Barbadosa Darian King (22) diskvalificiran je na Challengeru u Charlottesvilleu nakon što je u trenutku bijesa zbog izgubljenog poena bacio reket i pogodio linijsku sutkinju.

King je u dvoboju 1. kola gubio od Amerikanca Edwarda Corrieja 4-6, 6-6 (2-5) i nakon jednog izgubljenog poena bacio je reket koji se odbio od cerade i pogodio sutkinju u leđa. Udarac je očito bio bolan jer je morala intervenirati liječnička ekipa kako bi pomogla nesretnoj ženi.

9. Neodigrani derbi Dinama i Hajduka

Po prvi put u povijesti HNL-a derbi između Dinama i Hajduka nije bio odigran. Razlog neizlaska Hajdukovih igrača na Maksimir bila je sporna 'crna lista' navijača za koju se kasnije ispostavilo da ne drži vodu jer su na njoj bili i navijači koji nemaju nikakve zabrane prilaska sportskim borilištima niti su evidentirani u policiji. Utakmica je kasnije registrirana 3-0 za Dinamo.

Crna je to mrlja hrvatskog nogometa, ali i onih koji upravljaju istim. Nemoguće je da se HNS tek u tom trenutku sjetio Hajduka i mogućeg poboljšanja komunikacije, kao i očiglednog zanemarivanja hrvatskog nogometa i domaće lige.

Međutim, kazne su izrečene, odnosi dodatno zaoštreni i zahlađeni, a mnoge bitne stvari, kao i obično, gurnute pod tepih. Prvi čovjek HNS-a Davor Šuker, barem na papiru, u to je vrijeme putovao svijetom smatrajući kako nije važno da tada bude u Hrvatskoj i pozabavi se onime što mu je i posao. Uglavnom, lakrdija se nastavlja.

10. Crni dan za Australiju

Australija je tih dana bila zavijena u crno. Slavni australski igrač kriketa 25-godišnji Phillip Hughes preminuo je u bolnici dva dana nakon što ga je za vrijeme reprezentativne utakmice u Sydneyju loptica pogodila u vrat.

Hughes se srušio na travu nakon što ga je pogodila plutena lopta presvučena kožom, teška nekih 160 grama. Nažalost, mladom Australcu nije bilo pomoći. Ne ponovilo se više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider