Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zapela na 194

Zlato za Lićwinko i Kučinu, Blanka Vlašić šesta na dvoranskom SP-u

Ruskinja Marija Kučina (21) i Poljakinja Kamila Lićwinko (27) nove su dvoranske svjetske prvakinje u skoku u vis nakon što su preskočile identičnu visinu iz identičnog broja pokušaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kučina i Lićwinko su preskočile iz prve sve visine osim 197 centimetara, na kojoj su prvi put bile neuspješne. Na dva metra nisu imale problema, dok je brončana Španjolka Ruth Beitia zapela pri prvom pokušaju, ali je potom iz drugog i ona išla preko 2.00.

Međutim, to je ujedno bila i posljednja preskočena visina za sve tri visašice, no pobjedu su odnijele Ruskinja i Poljakinja jer su iz prvog pokušaja preskočile težu visinu (dva metra). Pokušaje na 2.02 su rušile sve tri atletičarke.

Spomenimo i da je Lićwinko postavila novi rekord Poljske, dok je Beitia skočila najbolji rezultat sezone.

Naša Blanka Vlašić, koja je u finale ušla na iglenu ušicu, okončala je kao šesta s preskočenih tek 194. Da ovo nije njen dan pokazala je već visina od 190 centimetara koju je rušila pri prvom pokušaju. Nakon toga je preskočila 190 i 194, ali je potom sva tri puta rušila na 197.

Dvoranski SP, skok u vis (ž), finale:

1. Maria Kučina (Rus) 200cm

1. Kamila Lićwinko (Polj) 200cm

3. Ruth Beitia (Špa) 200cm

...

6. Blanka Vlašić (Hrv) 194cm

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider