Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Krenuli u lov na zlato

Zlatni veslači pred novim izazovom u Švicarskoj

Osam hrvatskih veslača, među kojima i Valent Sinković, David Šain i Damir Martin iz zlatnog četverca, uputili su se u švicarski Luzern u lov na zlato u jednoj ekstremnijoj sportskoj disciplini od one na koju su naviknuli.

Red Bull X-Row ili jednostavnije rečeno – 17 km veslanja, 9 km trčanja i nošenja 100 kg teškog čamca – novi je izazov za veslače koji će u subotu 5. listopada krenuti u utrku.

Dvadesetak osmeročlanih timova upustit će se u ekstremnu avanturu takozvanog kros-veslanja u natjecanju koje je polako ali sigurno iz iznimno zahtjevne završnice sezone preraslo u prestižnu regatu. Natjecatelji startaju iz marine u švicarskom gradiću Zugu da bi nakon 26 kilometara naizmjeničnog veslanja i trčanja stigli na cilj u Luzern.

Članovi hrvatskog zlatnog četverca na pariće nedavno su po drugi put pokazali da su broj jedan u svjetskom veslanju, osvojivši prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Završnicu sezone začinit će novim sportskim pothvatom u kojem će im se pridružiti Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Vitomir Čavrlj, Marin Begović, Karlo Udovićić i Matej Čeh, a medalja s ovog natjecanja svakako je još jedna koju žele dodati u svoju kolekciju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider