Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zagrijavanje za Soči

Zlatna pirueta vas zove: Olimpijska pobjednica kliže u Zagrebu

Najveća zvijezda na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti je Koreanka Kim Yuna, aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo joj je prvo natjecanje u sezoni jer je bila ozlijeđena, a olimpijske igre u Sočiju bit će vrhunac.

"Moj san o zlatnoj olimpijskoj medalji već je ispunjen. Zato mi u Sočiju neće biti cilj ponovno osvojiti zlatnu medalju. Pokušat ću uživati najviše što mogu jer će to vjerojatno biti moje posljednje Olimpijske igre", kazala je Kim Yuna uoči nastupa na Zlatnoj pirueti.

Nježna, pristojna i sitna 23-ogodišnjakinja u svojoj zemlji uživa status rock zvijezde. U Zagreb ju je dopratilo čak 50 novinara koji prate svaki njezin pokret, a doputovalo je i 1800 obožavatelja iz Japana i Južne Koreje! Kim je, osim što je sjajna klizačica, i prilično svestrana izvan leda. Snimila je nekoliko pjesama, izdala knjigu, ima svoj kip, a najviše zarađuje od raznovrsnih reklamnih kampanja. Tako ju je Forbes proglasio sedmom najbogatijom sportašicom svijeta.

Sve je spremno za spektakl

"Ona je prva olimpijska prvakinja u klizanju u Koreji. Zbog nje je naše cijelo klizanje profitiralo, a nakon Olimpijskih ogara postigla je još mnogo uspjeha. Uvjeravam vas da u Koreji ne postoji osoba koje ne zna tko je Kim Yuna", kaže Suk Hyun Jung, novinarka Korejske televizije.

"Nemam posebnih hobija, ali obožavam slušati muziku i veliki sam obožavatelj filmova", ističe Kim, koja nije jedina zbog koje se isplati doći u Dom Sportova.

"Došli su nam sudionici iz 26 zemalja iz cijeloga svijeta, nastupit će 25 klizačica, 12 klizača, 21 plesni par i šest sportskih parova", naglašava Melita Juratek Cipek, direktorica Zlatne piruete.

Mađu sudionicima i Japanka Miki Ando, dvostruka svjetska prvakinja, brončani s europkih prvenstava, a i četiri hrvatske mlade, talentirane klizačice. Natjecanja počinju danas, klizačice nastupaju sutra, a cijene ulaznica su zaista povoljne. Nema bolje pozivnice za gledanje uživo ovog prelijepog sporta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider