Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nagrade Štrleku i Grubišić

Babić mijenja igru iz Rija: Otkrio koja su očekivanja i kako će Hrvatska igrati

Točno dva tjedna uoči početka Svjetskog prvenstva u rukometu, proglašavaju se najbolji u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko minuta prije svečanosti, o tome što Hrvatska može na Svjetskom prvenstvu, s izbornikom Željkom Babićem razgovarao je reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

Ostalo je još nekoliko dana do početka Svjetskog prvenstva, kako to funkcionira u ovo blagdansko vrijeme?

''Sigurno je jako teško naći jednu sredinu i jedan kompromis, zato što se događa da imamo Božić i Novu godinu, a isto tako nemamo puno vremena zbog brzog takmičenja. Prvenstvo počinje već 11., a mi igramo 13. siječnja. Tako da smo u nekim kompromisima da igrači mogu otići kući na dan-dva, a isto tako da zadržimo trenažni proces.''

Još dva tjedna do početka prvenstva, možete li dati neka konkretna očekivanja?

''Mi smo davno stavili jednu zadaću da napravimo sve za Europsko prvenstvo u Zagrebu, da nađemo jedan dobar tim koji će imati kompetenciju da igra za zlato. Sigurno da je Svjetsko prvenstvo izazov za sve nas, za mene kao izbornika i za igrače. Za mene je jako bitno da vrijednosti koje imamo, a to su angažman, disciplina, pripadnost hrvatskoj domovini i vjera, moramo ispuniti. Za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Danas ima pet-šest reprezentacija koje su stvarno dobre'', rekao je Željko Babić te nadodao:

''Bilo bi izvrsno da mi igramo polufinale, da se borimo za medalju, a teško je govoriti što je sportski uspjeh, a što neuspjeh. Znam da smo mi navikli da osvajamo medalje, da to svi osjećamo i da to svi želimo, ali teško mi je reći što je uspjeh, a što neuspjeh. Nekad je neuspjeh kada osvojite medalju.''

Koji je glavni zadatak, koji način igre profilirati na ovom prvenstvu i koji će biti najjači adut Hrvatske na SP-u u Francuskoj?

''Sigurno će biti kao i u Poljskoj, igrat ćemo jako brzo i agresivno. U Riju smo to malo promijenili, ali to se nije pokazalo dobrim pa ćemo težiti igri koju smo imali u Poljskoj. Vraćamo se na staro, tamo gdje je Hrvatska bila dobra i gdje je osvojila medalju i sigurno ćemo davati dosta golova'', objasnio je hrvatski izbornik.

Nagradu za najboljeg hrvatskog rukometaša primilo je dugogodišnje lijevo krilo hrvatske reprezentacije i aktualnog europskog prvaka poljskog Kielcea, Manuel Štrlek, a vratarka europskog prvaka Bukurešta Jelena Grubišić dobila je nagradu za najbolju rukometašicu na tradicionalnoj 23. po redu Večeri rukometa održanoj u srijedu.

Najboljim trenerom proglašen je izbornik muške seniorske reprezentacije Željko Babić, pod čijim su vodstvom naši rukometaši prije 11 mjeseci osvojili brončano odličje na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider