Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ždrijeb Lige prvaka

PPD Zagreb izbjegao 'skupinu smrti', ali izvukao europskog prvaka

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba u sljedećoj sezoni Lige prvaka igrat će u skupini B zajedno s aktualnim pobjednikom poljskim Kielceom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši hrvatskog prvaka PPD Zagreba u sljedećoj će sezoni Lige prvaka igrati u skupini B zajedno s aktualnim pobjednikom poljskim Kielceom, njemačkim Rhein-Neckar Löwenom, makedonskim Vardarom, bjeloruskim Meškov Brestom, mađarskim Pick Szegedom, slovenskim Celjem i švedskim Kristianstadom, odlučeno je u petak na ždrijebu u Beču.

Hrvatski prvak smješten je u skupinu B, a natjecanje će otvoriti gostovanjem u Celju. Prvu domaću utakmicu 'zagrebaši' će odigrati u 2. kolu protiv Pick Szegeda. Protiv aktualnog prvaka Europe Kielcea, PPD Zagreb će igrati u dva uzastopna kola, prvo ih ugostiti u sedmom, a potom gostovati u Poljskoj u osmom kolu.

Dojam je da je hrvatski prvak dospio u nešto lakšu skupinu, jer će se u skupini A za mjesta koja vode u nokaut fazu boriti europski doprvak mađarski Veszprem, francuski PSG, Barcelona, njemački predstavnici Kiel i Flensburg, danski Silkeborg, poljska Wisla i švicarski Schaffhausen.

U skupini C i D, iz kojih će prve dvije momčadi u razigravanje, a samo pobjednici tih susreta ući u osminu finala Lige prvaka, nalaze se nižerangirane momčadi. Skupinu C čine: španjolska La Rioja, makedonski Metalurg, ruski Čehovski Medvjedi, francuski Montpellier, norveški Elverum i jedna momčad iz kvalifikacija. U skupini D su: francuski Nantes, danski Holstebro, ukrajinski Motor Zaporožje, turski Bešiktaš, rumunjski Dinamo Bukurešt i momčad iz kvalifikacija.

Natjecanje po skupinama započinje 21. rujna, a završava 12. ožujka 2017. Osmina finala je na rasporedu od 22. ožujka do 2. travnja, četvrtfinala će biti igrana od 19. do 30. travnja, a završni turnir je na programu 3. i 4. lipnja sljedeće godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider