Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problemi s vremenom

Zamjena u Wengenu: Slalom u subotu, spust prebačen za nedjelju

Zbog najave obilnijeg snijega u noći s petka na subotu, organizatori natjecanja za Svjetski kup skijaša u švicarskom Wengenu odlučili su slalomsku utrku prebaciti u subotu, a tradicionalni spust na Lauberhornu trebao bi biti održan u nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijetko koje mjesto koje organizira utrke Svjetskoj kupa u alpskom skijanju u ovoj je sezoni bilo pošteđeno problema s vremenskim uvjetima. Iznimka nije ni švicarski Wengen koji je od petka do nedjelje domaćin triju utrka za Svjetski kup. Srećom, održavanje utrka, barem zasad, nije pod upitnikom.

No, zbog najavljenog obilnijeg snijega u noći s petka na subotu, promijenjen je raspored utrka, jer organizatori nisu sigurni hoće li moći idealno pripremiti četiri kilometra dugačku stazu na kojoj se održava slavni spust Lauberhorn. Tako je utrka spustaša prebačena za nedjelju, a u subotu će se skijaši boriti za bodove u slalomu.

Kombinacija u petak

U petak će, prema prijašnjem rasporedu, u Wengenu biti održana prva ovosezonska alpska kombinacija s predviđenim startom spusta u 10:30 te slalomom koji bi trebao započeti u 14:00. Prva vožnja subotnjeg slaloma predviđena je za 10:30, a druga za 13:30, dok je start nedjeljnog spusta zakazan za 13:00.

U četvrtak je u Wengenu održan drugi trening spusta, ali s nižim startom, jer je u gornjem dijelu staze vjetar bio presnažan. Najbolje vrijeme (1:49.07) na skraćenoj stazi ostvario je Norvežanin Kjetil Jansrud. Natko Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 45 imao 32. vrijeme (1:51.65), a Ivica Kostelić je sa startnim brojem 41 bio 47. (1:52.21).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider