Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Srušili moćni Kiel

FOTO Zagreb kreirao senzaciju pred 10.000 navijača u Areni

U utakmici 1. kola skupine A Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba su u nedjelju u Areni pobijedili njemački Kiel sa 27-25 (9-13).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred 10.000 navijača u zagrebačkoj Areni rukometaši Zagreba napravili su veliko iznenađenje pobijedivši jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka.

Saračević otkrio kako je Zagreb srušio moćni Kiel

Trostruki prvaci Europe (2007, 2010, 2012) i prvaci Njemačke u zadnje tri sezone, predvođeni najboljim hrvatskim rukometašem Domagojem Duvnjakom, u prvom poluvremenu djelovali su kao nepremostiva prepreka za mladu ekipu Zagreba. Vodili su gotovo cijelo poluvrijeme, a njihova prednost se kretala od dva do pet golova razlike, a na poluvrijeme su otišli sa plus četiri.

No, u drugom dijelu kao da je nova i preporođena ekipa Zagreba izašla na teren. Nakon vodstva Kiela 15-10 u 33. minuti, Zagrebaši su u sljedećih 16 minuta napravili seriju 11-3, uz četiri gola Zlatka Horvata, te poveli 21-18. Gosti su se ipak vratili, dvije minute prije kraja došli su na minus jedan (24-25), ali igrači Zagreba ipak su smogli snage za veliku pobjedu.

Kod Zagreba Zlatko Horvat i Sandro Obranović zabili su po 6 golova, a Luka Stepančić i Ilija Brozović po 4, dok je Filip Ivić upisao 10 obrana. U momčadi Kiela Palmarsson, Sprenger i Vujin postigli su po 4, a Duvnjak 3 pogotka.

U sljedećem kolu, 5. listopada, Zagreb gostuje kod Paris Saint-Germaina.

REZULTATI, skupina A:

La Rioja - Meškov Brest 38-31

Metalurg Skopje - Paris Saint-Germain 22-27

PPD Zagreb - Kiel 27-25

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider