Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretni grad Rim

Sa zaletišta skoka u vis vraća se 'kraljica' Blanka Vlašić!

U četvrtak na mitingu Dijamantne lige u Rimu Hrvatska će imati tri predstavnice, najbolju diskašicu svijeta Sandru Perković, te dvije visašice Blanku Vlašić i Anu Šimić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić, koja je u veljači 2012. operirala Ahilovu tetivu, proteklih je sezona imala dosta problema sa ozljedama. Prošle godine je zbog ozljede koljena otkazala nastup na Europskom prvenstvu. Ove godine propustile je zimski dio sezone i početak ljetne, ali sada se vraća natjecanjima na mitingu u Rimu, gdje je pet puta pobjeđivala i drži rekord, a prije nekoliko dana Rimljani su je proglasili kraljicom, odnosno najuspješnijom atletičarkom u povijesti Golden Gala mitinga. Iza nje su ostale Marion Jones, Jelena Isinbajeva, Sanya Richards, Fiona May, Merlene Ottey i druge legende atletike.

"Jako se veselim svom prvom natjecanju ove godine i drago mi je što je to upravo u Rimu. Već sam u nekoliko navrata rekla da se tamo osjećam kao doma. Konkurencija će biti jaka, jer je većina skakačica odlučila upravo u Rimu započeti ovu sezonu, a to me dodatno motivira. Meni je nakon bremenitog proljeća uistinu veliko olakšanje pakirati torbe za natjecanje. Oprezna sam što se tiče rezultata, no očekujem dobro i uzbudljivo natjecanje. Nadam se da me ništa neće boljeti i da će to biti početak jedne lijepe sezone", izjavila je Blanka Vlašić uoči odlaska u Rim.

I Ana Šimić je ove godine imala problema sa Ahilovom tetivom zbog čega je otkazala nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Pragu.

Uz Blanku Vlašić i Anu Šimić, na mitingu u Rimu će u skoku vis nastupiti olimpijska pobjednica Ana Čičerova, svjetska prvakinja Svjetlana Školina, europska prvakinja Ruth Beitia, svjetske dvoranske prvakinje Marija Kučina i Kamila Licwinko, koja od prijavljenih ima najbolji rezultat sezone (196 cm).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider