Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mitski wengen

Wengen: Kostelić osvojio prve bodove u sezoni, sjajni Natko 11.

Norveški skijaš Kjetil Jansrud pobijedio je u petak u kombinaciji Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu, dok je Natko Zrnčić Dim zauzeo 11. mjesto, što mu je najbolji rezultat ove sezone, a Ivica Kostelić je bio 24., čime je došao do prvih ovosezonskih bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 25 dana Jansrud je iznenadio pobijedivši u paralelnom veleslalom u Alta Badiji, a sada je stigao do prve pobjede u kombinaciji, a 12. u karijeri.

Drugo mjesto pripalo je još jednom Norvežaninu, Akselu Lundu Svindalu, koji je bio u vodstvu nakon spusta, ali u slalomu nije uspio sačuvati 90 stotinki prednosti u odnosu na Jansruda. Na kraju je Svindal zaostao četiri stotinke, dok je treći bio Francuz Adrien Theaux sa 13 stotinki zaostatka.

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim je nakon spusta bio 26., ali je petim vremenom u slalomu napredovao do 11. pozicije. Za pobjednikom je na kraju zaostao sekundu i 60 stotinki. Prije dvije godine Natko je u Wengenu bio treći u kombinaciji, a sada je u švicarskom skijalištu ostvario najbolji rezultat ove sezone. Do ove utrke mogao se pohvaliti samo sa 25. mjestom u spustu u Beaver Creeku ( 4. prosinca 2015.).

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić, kojemu je ovo oproštajna sezona, nakon loše odvoženog spusta i 44. mjesta, u slalomu je uspio popraviti plasman i na kraju je bio 24. (+3.49), te je došao do prvih bodova ove sezone. Wengen je Kostelićeva omiljena staza, gdje se čak 13 puta penjao na postolje. Tu je dva puta slavio u kombinaciji (2011, 2012), te četiri puta u slalomu (2002, 2010, 2011, 2012).

Treći hrvatski predstavnik Max Ullrich završio je na 33. mjestu sa 4.76 sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Austrijanac Marcel Hirscher, koji nije vozio kombinaciju. Hirscher ima 801 bod, a slijedi ga Svindal sa 716, dok je treći njegov sunarodnjak Henrik Kristoffersen sa 571 bodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider