Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Duvnjaka poslali kući

Kauboji se vratili, Goluža objasnio 'istinu o Baliću': 'To je bila varka...'

Brončani hrvatski rukometaši vratili su se u Hrvatsku.

Hrvatski rukometaši vratili su se u Zagreb. Dočekali su ih brojni mediji, ali ne i navijači. Bilo je hrvatskih zastava, ali ni blizu onim dočecima sportaša kada bi osvajali svjetska i europska prvenstva ili osvajali zlata na Olimpijskim igrama. Nije se nitko ni nadao nekom spektaklu, jer bronca je doživljena kao uspjeh s nezaobilaznim ALI.

>> Evo što je general Gotovina rekao o legendarnom SMS-u Kaubojima

Zbog obveza u Zagreb nisu stigli kapetan Igor Vori, Ivan Čupić, Drago Vuković i Ivan Ninčević, a među onima koji su na dočeku je i ozlijeđeni Manuel Štrlek. Domagoj Duvnjak i dalje ima visoku temperaturu pa su ga odmah poslali kući.

Javnosti se kratko obratio izbornik Slavko Goluža koji zahvalio svojim rukometašima.

''Moramo biti ponosni na sve što smo napravili. Imali smo veliki motiv. Željeli smo se dobro predstaviti s ovom mladom ekipom. Nismo ništa željeli kalulirati i na taj način smo željeli poslati poruku svim mladim igračima i ljudima da se poštenje uvijek isplati'', rekao je izbornik o vječnoj dilemi jesu li profitirali svjetski prvaci Španjolci ili brončani Hrvati.

''Protiv Francuske smo izvlačili zadnje atome snage. Protiv Danaca smo imali problema s ozljedama, a nismo ni imali sreće. U borbi za broncu smo pokazali karakter, dali smo sve za sebe. Ponosan sam na svoje igrače, hvala im svima.''

Izbornik nije htio, kako je najavio, 'otkriti istinu o Ivanu Baliću', kao što je obećao tijekom turnira. Novinari su ga zaustavili, s on im je rekao:

''Nedostajali su nam Lacković, Buntić i Štrlek, a o Baliću ne bih. To sam bio rekao da nas ostave na miru, to je bila taktička varka''

Podsjetimo, hrvatski rukometaši uzeli su treću broncu u samo godinu dana, a u četvrtfinalu su konačno presudili Francuzima.

Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim srednjim vanjskim na Svjetskom prvenstvu, a kapetan Igor Vori proglasio ga je novim vođom reprezentacije. Na SP-u su stasali neki novi klinci poput Lovre Šprema, Luke Stepančića, Stipe Mandalinića, Matija Marića i vratara Filipa Ivića. Budućnost je blistava...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider