Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otkrio koliko im je teško

Vori: Bit će gotovo nemoguće zaboraviti Poljsku, ali moramo dignuti glave

Pred hrvatskim rukometašima su preostala dva susreta u borbi za plasman od petog do osmog mjesta od kojih je prvi protiv Njemačke na programu u petak u 14 sati po hrvatskom vremenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od onih koji je iznio svoje mišljenje nakon poraza od Poljske je i kapetan Igor Vori koji se u nekim stvarim složio s izbornikom Golužom.

Kapetan hrvatske reprezentacije je otkrio koliko je igračima teško, ali i najavio kako moraju dignuti glave i pobjedama zaključiti SP.

"Vjerujte, nama je najteže u ovom trenutku, no najvažnije je da se probamo dignuti u glavi. Bit će jako teško, gotovo i nemoguće zaboraviti utakmicu protiv Poljske. Sigurno je da smo mi sami najviše željeli pobjedu i sami znamo koji smo put prošli da bi došli do borbe za polufinale. Nažalost, nismo uspjeli, ali ono što nas čeka u petak to moramo u ovom trenutku smatrati našim finalom jer borba za domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre je važna i bilo bi lijepo osigurati to. Turnir nije isto završiti porazom ili pobjedom, ne trebamo se predavati i spuštati glavu dolje, trebamo se još više primiti posla i nadam se najboljem", izjavio je Vori.

Vori je izjavio kako Hrvatska u četvrtfinalu nije djelovala kao momčad.

"Jučer nismo bili momčad svih 60 minuta. Odigrali smo 20 minuta drugog poluvremena stvarno odlično, nedostajao sam ja kao najiskusniji i najstariji, nedostajao je i Duvnjak, žao nam je zbog toga. No, ovaj turnir za nas nije gotov, još imamo dvije jako važne utakmice i pobjedom se trebamo oprostiti od Katara. Sigurno je da su Nijemci u lakšoj poziciji, oni su došli s pozivnicom i praktički su skoro došli u borbu za medalju. To je mlada momčad koja je ima novog trenera, mnogo je napredovala i u ovome vidi priliku za dizanje svog reprezentativnog rukometa koji posljednjih nekoliko godina nije bio na razini. U petak to žele dokazati i protiv nas, no nadam se da im mi to nećemo dozvoliti", zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Nastup u kvalifikacijama za odlazak na OI koje će se sljedeće godine održati u Rio de Janeiru izborit će sedam najboljih momčadi sa SP u Kataru, a za taj domet našim je igračima potrebna još jedna pobjeda u preostala dva susreta. U slučaju pobjede protiv Njemačke u petak, u subotu će od 17.15 sati igrati utakmicu za peto mjesto protiv boljeg iz dvoboja Danska - Slovenija, dok će u slučaju poraza od Njemačke igrati u subotu od 14.30 sati protiv poraženog iz tog dvoboja.

Hrvatska je na posljednjih šest svjetskih prvenstava osvojila četiri medalje, zlato 2003. srebra 2005. i 2009., te broncu 2013., dok je na preostala dva SP (2007., 2011.) bila peta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider