Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svjetsko prvenstvo

Vlašić i Šimić u finalu skoka u vis, polufinale za Ivančević na 100m s preponama

Ove tri hrvatske predstavnice koje su nastupile u jutarnjim kvalifikacijama šestog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu bile su uspješne, Blanka Vlašić (31) i Ana Šimić (25) plasirale su se u finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević (31) izborila prolazak u polufinale na 100 metara s preponama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić i Ana Šimić su kvalifikacije visa odradile bez pogreške, obje su sve visine preskočile iz prvog pokušaja, a za plasman u finale bilo im je dovoljno svladati letvicu na visini od 1.92 metara iako je kvalifikacijska norma bila 1.94m. No, kako je preko 1.92m skočilo 13 visašica, suci su odlučili kako će njima svima dopustiti nastup u subotnjem finalu koje je na programu od 12.30 sati.

Dvostruka svjetska prvakinja (Osaka 2007, Berlin 2009) Vlašić je u kvalifikacije na stadionu na kojemu je prije sedam godina osvojila olimpijsko srebro krenula na visini od 1.85m, koju je svladala iz prve, a isto je ponovila i na 1.89m, te 1.92m, dok je Šimić izvela skok više jer je u natjecanje krenula na visini od 1.80m. Uz Vlašić, po samo tri skoka izvele su još aktualna olimpijska pobjednica i vlasnica najboljeg rezultata ove sezone Ruskinja Ana Čičerova (33) i europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia (36), dok je ukupno osam skakačica u finale prošlo bez rušenja.

Andrea Ivančević je u polufinale utrke na 100m prepone prošla kao trećeplasirana iz svoje kvalifikacijske skupine i to s vremenom od 12.88 sekundi, što je samo stotinku sporije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila 7. srpnja u Szekesfehervaru, a dalje su išle po četiri najbolje iz svake skupine uz još četiri najbrže po vremenu. U skupini s Ivančević trčala je i braniteljica naslova svjetske prvakinje iz Moskve, Amerikanka Brianna Rollins (24), koja je pobijedila sa 12.67, a to je ujedno bilo i najbolje vrijeme kvalifikacija. Ivančević je ostvarila ukupno deveto vrijeme kvalifikacija.

Polufinalne utrke na 100m prepone za atletičarke na programu su u petak od 13.25 sati, a osam najboljih (po dvije prve iz svake od tri skupine plus dvije najbrže po vremenu) plasirat će se u finale koje je na programu istoga dana u 15.35 sati.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider