Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajan i vratar Bishop

Tampa izbacila Montreal uz dva gola Kučerova

Hokejaši Tampa Baya svladali su na svom ledu Montreal s 4-1 u šestoj utakmici polufinala Istočne konferencije NHL-a i izborili mjesto u konferencijskom finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to treća prilika Lightninga za prolaz u finale, s obzirom na to da su poveli s 3-0 u seriji na četiri pobjede. U četvrtoj utakmici su kao domaćini propustili priliku pomesti Canadiense iz doigravanja, ali tu pogrešku nisu ponovili u šestoj utakmici kad je Montreal s dvije uzastopne pobjede zaprijetio velikim preokretom.

Iako je Rus Nikita Kučerov bio dvostruki strijelac (16, 58) i jednom asistent, najbolji igrač domaće momčadi bio je vratar Ben Bishop koji je zaustavio 18 od 19 udaraca gostujuće momčadi i tek u 56. minuti dopustio Maxu Paciorettyju da se upiše među strijelce.

"Naš je vratar rođen za velike utakmice. Što je ova serija duže trajala, on je bivao sve bolji i bolji", pohvalio je Bishopa trener Tampa Baya Jon Cooper.

S druge strane, vratar Montreala Carey Price svu je krivicu za ispadanje Canadiensa svalio na sebe: "Nisam bio dovoljno dobar. Izgubili smo dosta tijesnih utakmica u kojima nam je trebala još samo jedna obrana da izbjegnemo poraz, a ja to nisam učinio", izjavio je razočarani Price.

Uz Kučerova, strijelci za Tampa Bay bili su Steven Stamkos (26) i Ondrej Palat (39). Lightning će suparnika u konferencijskom finalu saznati u noći sa srijede na četvrtak, kad je u Madison Square Gardenu na rasporedu odlučujuća, sedma utakmica polufinale serije između domaćih New York Rangersa i Washington Capitalsa. U svih dosadašnjih šest dvoboja pobjednik je odlučen s jednim pogotkom razlike, a Rangersi su s dvije uzastopne pobjede izborili sedmu utakmicu na domaćem ledu.

U finalu Zapadne konferencije, za koje NHL još nije odredio datume utakmica, već su mjesto izborili Chicago Blackhawksi i Anaheim Ducksi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider