Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Imamo problem struke'

VIDEO Červar za Novu TV: 'Hrvatska može do medalje'

Još samo dva tjedna ostala su do Europskog prvenstva u rukometu, a naša najtrofejnija reprezentacija tamo ide s novim izbornikom i brojnim upitnicima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skulpturu rukometnog gola legendarni Lino Červar dobio je nakon zlata na Olimpijskim igrama u Ateni. Raspričan i stručan ne odmara ni na odmoru. Iako je zadovoljan napravljenim posljednjih šest godina u makedonskom Metalurgu.

"Zadovoljan sam tamo jer smo pet godina igrali Ligu prvaka, jednom smo bili u TOP 16, a dvaput smo došli iz kvalifikacija među 8 najboljih."

Evo zašto mu je Makedonija posebna.

"Rukomet je tamo neprikosnoveni broj jedan. Ja mislim da je to jedina zemlja u kojoj nogomet nije broj jedan, tamo nogomet može biti sretan ako par stotina ljudi gleda utakmicu."

'Imamo nekoliko jako interesantnih igrača'

Na Europsko prvenstvo Hrvatska ide s pomlađenom vrstom.

"U ovom času reprezentacija ima nekoliko jako interesantnih mladih igrača koje krasi borbenost i pozitivna drskost. Imamo jedan dobar mozaik, dobru kombinaciju mladih igrača i mislim da ih ne bi nikako podcjenio, Hrvatska je jedan od kandidata za medalju."

Željko Babić čeka svoje prvo veliko natjecanje kao izbornik a Lini je drago da su Metličić i društvo uz njega, kaže 'sve ih držim na oku'.

"Ja sam ga bio uveo u moj širi krug stručnog stožera, drago mi je da imamo i Balića kao kordinatora bez obzira što nije na igralištu. Nemamo Peru na igralištu također, ali je pomoćni trener, Maraš je glasnogovornik. Babić je prvi trener. Znate ja njih sve kontoliram ovako na daljinu."

'Uvjeren sam da će nastaviti lijepu priču'

Červar smatra da Hrvatska ima problem struke.

"Mi smo ostali bez trenera učitelja pedagoga, koji upoznavaju djecu sa vještinama naše igre i sa razumijevanjem naše igre. Drugi tip trenera su natjecateljski treneri koji koriste potencijal igrača i nadograđuju ga."

Zato je dobro što su oko Babića i Balić i Metličić jer oni znaju kako je na vrhu.

"Od jedne zadnje reprezentacije ona je u godinu i pol dana osvojila svjetsko i olimpijsko zlato. To se u kolektivnim sportovima još nije dogodilo. I mi to malo ističemo, da smo neka druga zemlja tamo bi se češće spominjalo. Upravo oni koji sada vode reprezentaciju bili su dio te priče, prema tome ja imam veliko povjerenje i uvjeren sam da će oni nastaviti tu lijepu ispričanu priču."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider