Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uključili struju, tople vode nema

VIDEO Dok Bandić obećava, a HNS čeka papirologiju, na Sveticama sport - pati

O katastrofalnim uvjetima u kojima treniraju vrhunski sportaši na Sveticama, Nova TV je već izvještavala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što smo čuli kako nemaju struju ni vodu odlučili smo provjeriti kakva je situacija na mjestu na kojem trenira Andreja Ivančević, naša rekorderka i olimpijka te zašto nisu počeli radovi na trening kampu HNS-a, koji će riješiti i gorući problem atletičara.

Savršena lokacija koja je prepuštena propadanju već dugi niz godina. Mjesto koje izgleda opskurno dom je tri atletska kluba, a u jednom od njih je i najbrža Hrvatica, Andreja Ivančević.

U ovim uvjetima svoje su prve atletske korake napravile Sandra Perković te Ana Šimić. Na Svetice je koncesiju dobio Hrvatski nogometni savez koji će izgraditi trening kamp u sklopu kojeg će biti i atletska staza. No, radovi nisu niti počeli.

"Radovi bi trebali početi kad se završi bazen, a bazen bi trebao biti završen do konca ožujka. Tri su projekta koja se tamo trebju napraviti - bazen, nogometni trening kamp Svetice i pokrivanje sjeverne i zapadne tribine Dinamovog stadiona", izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Trenutačno smo predali papire za lokacijsku dozvolu, čekamo građevinsku dozvolu, onda odabir izvođača radova i početak gradnje", pojašnjava glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Struja uključena, tople vode i dalje nema

Nakon što smo čuli da atletičari nemaju struju i vodu, pitali smo gradonačelnika je li zna išta o tome.

"Nek im vrate struju i vodu ako nemaju. Ma nije, sigurno. Provjeri molim te, evo kolega s televizije kaže da nemaju. Hoću, hoću, odmah ću provjeriti", prokomentirali su Bandić i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Čovjek iz Grada bio je na licu mjesta kad smo stigli. Ustanovljeno je da struje trenutačno ima, jer neko vrijeme je nije bilo, no tople vode nema.

"Evo došao je gospodin Čolić, rekao je da će konačno problem grijanja ovog objekta, tj. tople vode biti riješen, kao nekakvo privremeno rješenje da ipak naši sportaši imaju neke minimalne uvjete dok se ne nađe nekakvo konačno rješenje u pitanju smještaja našeg klub u neki zamjenski objekt kada počnu radovi na ovom objektu", kazao je trener Andreje Ivančević, Igor Čordaš.

Sramotna nebriga za vlasništvo građana Zagreba

No, nije samo sramotno to što vrhunski hrvatski atletičari i 100-njak djece treniraju u ovakvim uvjetima, već što je dopušteno dugogodišnje propadanje i nebriga za imovinu koja je u vlasništvu građana Zagreba. Dok se čeka početak radova, atletičari ne znaju što će biti s njima. Još se nije pronašla alternativna lokacija, a sve se događa u predolimpijskoj godini.

"Ona ima čak dvije norme za Olimpijske igre što je vrijedno hvale i ja stojim iza toga da ako bude zdrava ona može napraviti nešto što ješ nije viđeno u hrvatskom sprintu", smatra Čordaš.

Kako nam kažu treneri, mnogi su političari dolazili u ove prostorije, zgražali se i obećavali. No, promijenilo se nije ništa, a samo zahvaljujući ludom entuzijazmu trenera i sportaša atletika ovdje i dalje živi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider