Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetsko prvenstvo

Veliko iznenađenje na startu: Francuska šokirala Kanadu!

U Bjelorusiji je započelo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu u najjačoj diviziji, a odmah na startu veliko iznenađenje priredila je Francuska koja je nakon kaznenih udaraca bila bolja od Kanade...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikada Francuska nije uspjela svladati Kanadu na SP-u i sada je napokon dočekala jednu od svojih najvećih pobjeda u povijesti. Iskoristili su Francuzi izostanak najvećih kanadskih zvijezda i uspjeli su slaviti s 3-2 nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Stephane Da Costa postigao je dva pogotka u powerplayu u 60 minuta, a drugim pogotkom ujedno je odveo utakmicu u produžetak anuliravši prednost Kanade do koje je došla golovima Braydena Schenna i Erika Gudbransona.

Kanađani su imali više prilika i bili su opasniji, međutim Cristobal Huet je briljirao na vratima francuske reprezentacije te je susret odlučen izvođenjem kaznenih udaraca.

Turris, Monahan i Read nisu bili precizni za Kanađane, Desroriers i Da Costa promašivali su za Francusku, a onda je u trećoj seriji Pierre-Edouard Bellemare nadmudrio Reimera i odveo Francusku do pobjede.

Rusija je u drugom susretu u velebnoj Minsk Areni s glatkih 5-0 svladala Švicarsku.

Već nakon prve trećine Rusi su vodili s 3-0 golovima Plotnikova, Ovečkina i Šipačjova, a u nastavku susreta samo je povećana prednost na konačnih 5-0 golovima Belova i Zaripova. (TS) 

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo, skupina A:

Francuska - Kanada 3-2 kazneni udarci 

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo, skupina B:

Švicarska - Rusija 0-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider