Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Deklasirao konkurente

Veliki uspjeh hrvatskog veslanja: Damir Martin postao europski prvak!

Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je zlatnu medalju u samcu na Europskom veslačkom prvenstvu u poljskom Poznanu, postavivši pritom i najbolje izveslano vrijeme u povijesti europskih prvenstava..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skifist VK Trešnjevka do naslova europskoga prvaka stigao je na fantastičan način jer je u finalu veslao 6:41.65 minuta, te za skoro šest sekundi oborio rekord europskih prvenstava kojeg je upravo on postavio u polufinalu u subotu. Martin je vodio od starta do cilja, a koliko je bio uvjerljiv svjedoči i činjenica da je drugoplasiranog Čeha Ondreja Syneka (6:46.40), branitelja naslova i srebrnog s OI u Londonu, iza sebe ostavio skoro pet sekundi. Brončani je bio dvostruki olimpijski prvak Olaf Tufte (6:46.61).

Zagrebački Vukovarac Martin tako je stigao do najvećeg uspjeha u karijeri nakon što je OI u Londonu bio član srebrnog hrvatskog četverca. Martinovo zlato je i prvo za hrvatsko veslanje nakon tri godine kada su u Vareseu braća Valent i Martin Sinković bili prvaci u dvojcu na pariće, a na tom prvenstvu je upravo Martin osvojio srebro u samcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider