Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični rezultati na SP-u

Veliki ulov hrvatskog jedrenja: Jedan od glavnih sportova za medalju u Riju

Hrvatsko jedrenje vratilo se s novim velikim rezultatima sa Svjetskog prvesntva u španjolskom Santanderu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn sa srebrom, a s istom medaljom i dvojac Šime Fantela - Igor Marenić u klasi 470. Sport koji je već nekoliko puta bio korak od medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. želi konačnu potvrdu.

Četiri olimpijske norme i dva svjetska srebra. Veliki ulov sporta u kojem Hrvati imaju ozbiljnu ulogu. Jedan od njegovih vodećih perjanica su dvojac Marenić - Fantela.

"Odjedrili smo stvarno na vrhunskoj razini svih devet plovova i zasluženo osvojili srebro", kaže Igor Marenić.

Jedre zajedno gotovo pola života...

"Već 12 godina jedrimo zajedno, međutim rezultati su ti koji nas drže. Drži nas skupa i potpora Grada, Olimpijskog odbora i imamo jedan preostali cilj - medalju na olimpijskim igrama", nadovezao se Šime Fantela.

Sportski cilj je postavljen, a pobrinuli su se za život poslije jedara.

"Evo Igor je diplomirao na Geodetskom fakultetu, ja na Ekonomskom, tako da imamo i taj ekonomski dio pokriven s obzirom da se od jedrenja baš i ne može živjeti", otkriva Šime.

"Ja bi volio živit od jedrenja i za sad mi to uspijeva, ali ako ne daj Bože ako pođe po zlu imam tu diplomu s Geodezije", ponosno će Igor.

Ivana Kljakovića Gašpića je prošle sezone zaustvila upala pluća, ove ga pak ništa nije zaustavilo do svjetske medalje: "Ove je godine sve došlo na svoje mjesto, cjelogodišnji rad, pripreme na kraju svjetsko srebro oko vrata pokazuju da još nisam za otpis i staro željezo", kaže popularni Bambi.

U jedrenju je često obrnuto što si stariji - to bolji.

'Ili idem po medalju ili ne idem u Rio'

"Iskustvo tu igra veliku, najveću ulogu, to je jedan tehnički sport sa velikim utjecajem tegnologije i opreme", kaže Kljaković Gašpić koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio osmo, a u Londonu prije dvije godine peto mjesto.

"Ili idem po medalju ili ne idem u Rio. To je moja čvrsta odluka", samouvjereno će Bambi.

Neka ga to samopouzdanje odvede do olimpijske besmrtnosti - medalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider