Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ukazao im se - Omeyer

Francuska pobijedila Hrvatsku u čudnoj utakmici

Hrvatska nije uspjela nastaviti pobjednički niz na Europskom prvenstvu....

Francuska je pobijedila Hrvatsku 27:25 u prvoj utakmici skupine II Europskog prvenstva u Danskoj. Kauboji su zaustavljeni nakon tri pobjede u prvom krugu, a Francuzi su pobijedili velike rivale nakon dva uzastopna poraza na velikim natjecanjima.

EUROPSKO PRVENSTVO - VIJESTI I REZULTATI

Bila je to čudna utakmica s dva potpuno različita dijela. U prvih 30 minuta bilo je mnoštvo pogodaka, a Hrvati nisu dobru igru okrunili vodstvom. Imali su Kauboji 15:12 i isključenje Nikole Karabatića u 24. minuti. No, tada su naši rukometaši stali. Do kraja su Francuzi  preokrenuli za konačnih 18:17 nakon prvih 30 minuta.

Nije kraj, ali Golužu je nešto posebno zaboljelo...

Drugi dio utakmice počeo je loše za Hrvatsku. Napad je potpuno zakazao, a u 20 minuta naši su zabili tek tri gola. I jedni i drugi su nevjerojatno puno griješili, čak Francuzi i više, ali im se razbranio Omeyer i to je bilo to.

S druge strane, Kopljar nije nastavio fantastičnu seriju iz prvog dijela kada je zabio čak sedam pogodaka. Duvnjak je izgledao iscrpljeno, a Alilović nije parirao francuskom kolegi na drugoj strani.

Francuzima se ukazao Omeyer, a Hrvati su stali

Francuze su do pobjede kojom su praktički osigurali polufinale EP-a predvodili Michael Guigou i Nikola Karabatić sa po sedam golova, te Cedric Sorhaindo s pet golova, dok je Thierry Omeyer sakupio 11 obrana pri čemu deset u drugom dijelu.

U našim redovima najefikasniji igrač je bio Marko Kopljar sa sedam golova, no svih sedam je zabio u prvom poluvremenu, Manuel Štrlek je dodao pet, a Domagoj Duvnjak i Ivan Čupić po dva gola. Mirko Alilović je sakupio osam obrana.

Sada Kauboji moraju pobijediti u sljedećim utakmicama. Za početak Ruse u utorak (15.45), a dan kasnije i Poljake. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale. Propuštena je velika prilika jer Francuzi nisu odigrali neku veliku utakmicu, a sada su favoriti za prvo mjesto u skupini kojim se izbjegava Danska u polufinalu.

Hoće li Hrvatska izboriti polufinale rukometnog EP-a?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - FRANCUSKA 25-27 (17-18)

AARHUS. Dvorana NRGI Atletion Arena; Suci: Martin Gjeding i Mads Hansen (Danska);

HRVATSKA: Losert, Alilović; Duvnjak 2, Kopljar 7, Vori 1, Gojun 1, Horvat 2 (1), Vuković, Bičanić 2, Buntić 1, Valčić 1, Mandalinić 1, Štrlek 5, Čupić 2 (1), Musa, Ninčević

FRANCUSKA: Omeyer, Dumoulin; Fernandez 1, Anić, Narcisse 2, Joli, Nyokas, Honrubia, N.Karabatić 7, Grebille, Abalo 3, Sorhaindo 5, Guigou 7 (3), L.Karabatić, Porte 1, Accambray 1

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Francuska 3 (3)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 4 minute(I.Š./Hina)

Europsko prvenstvo
Skupina 2
Poljska Bjelorusija 31:30
Rusija Švedska 27:29
Francuska Hrvatska 27:25
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Francuska 3 3 0 0 6
2. Hrvatska 3 2 0 1 4
3. Švedska 3 2 0 1 4
4. Poljska 3 2 0 1 4
5. Rusija 3 0 0 3 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
21.1. Rusija Hrvatska
21.1. Francuska Bjelorusija

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider