Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zvijezda na nebu

Veliki Felix Baumgartner došao u Rovinj uljepšati Red Bull Air Race

Planetarno popularni rušitelj ljudskih granica, avanturist i sportaš Felix Baumgartner bit će dodatna atrakcija uzbudljivog Red Bull Air Racea u Rovinju. Na radost brojnih okupljenih navijača, veliki Austrijanac također će uzletjeti i baciti pogled s istarskog neba na prekrasni hrvatski turistički biser...

Malo je onih koji ne znaju tko je Felix Baumgartner. Hrabri 46-godišnji Austrijanac već godinama pomiče ljudske granice svojim skokovima i letovima, a cijeli ga je svijet s uzbuđenjem pratio u listopadu 2012. godine kada je u sklopu Red Bull Stratos misije izveo padobranski skok s nevjerojatnih 39.045 metara visine, postavivši tada svjetski rekord brzine slobodnog pada (1342km/h). Istim skokom postao je prvi čovjek koji je vlastitim tijelom uspio probiti zvučni zid.

Strastveni BASE skakač i padobranac dobro je poznat hrvatskoj javnosti još od 2004. godine, kada je u Nacionalnom parku Velebit izveo uspješni skok u jamu Mamet. Zahvaljujući Red Bull Air Raceu, Felix se ponovo vraća u Hrvatsku i bit će cijeli vikend dio uzbudljivog spektakla koji je pred nama.

„Hrvatska je predivna, gledati iz visine ovo morsko plavetnilo prošarano otočićima je nevjerojatno, pogotovo s 10.000 metara visine. Sve je nekako drukčije, Hrvatska je obojena nekim posebnim bojama pa mi ni ne treba mapa da shvatim da sam došao na neko posebno mjesto“, rekao je Felix.

Poput najbržih pilota svijeta, Baumgartner će također letjeti istarskim nebom. Ako uočite crni Cobra helikopter na nebu, znajte da njime upravlja austrijski velikan. Riječ je o američkom borbenom helikopteru koji se nalazi u sklopu zračne flote 'Flying Bulls', a Felix će tijekom vikenda u helikopteru voziti službene fotografe rovinjske utrke te wingsuit letače podizati u nebeske visine s kojih će skakati za rovinjsku publiku.

Osim kao pilot, Felix u Rovinj dolazi i kao navijač. Naime, prošlogodišnji pobjednik rovinjske Red Bull Air Race utrke Hannes Arch dobar je Baumgartnerov prijatelj i imat će veliku podršku sunarodnjaka u nedjeljnim ključnim okršajima, a svakako će mu trebati jer su mu Bonhomme, Muroya i Hall bacili rukavicu u lice svojim prvim rovinjskim letovima.

U svakom slučaju, Felixov dolazak šlag je na tortu spektakularne rovinjske utrke za koju je još uvijek moguće nabaviti ulaznice.

Sve informacije pratite na www.redbullairrace.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider