Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo jugaši!

Jug u finalu Lige prvaka: Petercima izbacili Pro Recco!

Dubrovčani su zadržali koncentraciju i eliminirali talijanskog giganta koji je imao obilatu pomoć sudaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Juga CO plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom susretu završnog turnira u Budimpešti svladali branitelja naslova Pro Recco s 15:14 (3-1, 1-3, 4-2, 2-4; 5-4) boljim izvođenjem peteraca.

Dubrovčani su apsolutno zasluženo svladali po imenima daleko jačeg suparnika, a tijekom čitavog dvoboja niti jednom nisu bili u rezultatskom zaostatku. Razlog zašto su do pobjede morali doći tek putem peteraca, jer je rezultat nakon četiri četvrtine bio 10-10, leži prvenstveno u skandaloznom suđenju Azera Koganova koji je devet sekundi prije kraja prvi vodstvu Juga 10-9 i dok je dubrovački sastav imao loptu dosudio tzv. 'brutalan prekršaj' Pave Markovića u napadu čime je dodijelio peterac Pro Reccu iz kojega je Sandro Sukno izjednačio na 10-10.

Fenomenalni Bijač junak Juga

Ipak, niti ta skandalozna odluka nije pomogla talijanskom sastavu, jer je junak Juga, vratar Marko Bijač, u raspucavanju peteraca briljantno zaustavio udarce Sukna i Filipovića i odveo svoju momčad u zasluženo finale.

Upravo je Bijač bio fenomenalan i tijekom same utakmice, ukupno je sakupio 10 obrana, od toga četiri u prvoj trećini u kojoj je Jug izgradio prednost od 3-1. Sredinom druge četvrtine Dubrovčani su poveli i sa 4-1, no do kraja toga dijela igre Pro Recco je uspio poravnati na 4-4.

Jug je potom odigrao šest minuta iz snova na početku treće četvrtine kada je golovima Perronea, Jokovića, Markovića i Macana povela sa 8-4. Pro Recco je minutu prije kraja stigao na 9-8, a kada je Perrone 39 sekundi prije kraja pogodio za 10-8 izgledalo je kako je susret riješen. No, Sukno je 27 sekundi prije kraja uspio smanjiti na 10-9, da bi potom Koganov pružio priliku Pro Reccu za potpuni povratak, no srećom on se nije dogodio.

Olympiakos na putu do četvrte europske krune

Felipe Perrone postigao je četiri gola za Jug, Maro Joković je dodao tri, a Pavo Marković, Marko Macan i Loren Fatović po jedan, dok su Sandro Sukno i Filip Filipović zabili po tri gola za Pro Recco, dva je zabio Pietro Figlioli, a jednoga Aleksandar Ivović.

U subotnjem finalu od 21:00 Jug CO će igrati protiv Olympiakosa koji je u drugom polufinalu iznenadio mađarski Szolnoki svladavši ga sa 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1).

Jug CO je dosada tri puta osvajao naslov europskog prvaka, 1981., 2001. i 2006. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider