Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mini barakude gaze

Imamo blistavu budućnost: Juniori prvaci svijeta, izbornik otkrio 'formulu'

Hrvatska U-18 vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog juniorskog pobijedivši u finalu Crnu Goru sa 16-13.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-18 vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog juniorskog prvaka u Podgorici nakon što je u finalu svladala domaćina Crnu Goru sa 16-13 (2-2, 7-5, 2-4, 5-2).

Crna Gora povela je sa 2-0, no Hrvatska je već do kraja prve četvrtine uspjela nadoknaditi zaostatak da bi u drugoj preuzela kontrolu zahvaljujući sjajnoj igri u napadu. Uslijedila je krizna treća četvrtina u kojoj je Crna Gora stigla i do vodstva od 11-10, no u posljednjih osam minuta su izabranici Joška Krekovića bili dominantni i na kraju ostvarili sigurnu pobjedu.

"Super sam zadovoljan, pobijedili smo u izuzetno teškoj utakmici. Bila je fenomenalna atmosfera. U igru smo ušli malo nervozno, no uspjeli smo stisnuti i iako smo na kraju ostali bez dva isključena igrača, uspjeli smo utakmicu privesti kraju uz odličan rezultat", rekao je nakon utakmice ponosni trener Joško Kreković.

"Svih 20 igrača koji su bili na širem spisku i koji su sudjelovali na pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo utkali su dio sebe u ovo zlato. Svatko od njih je jednako zaslužan, izuzetno sam ponosan na svakoga od njih. Odabrati njih 13. koji idu bilo je izuzetno teško i odlučivale su samo nijanse. Imamo jako perspektivnu mladu generaciju", zaključio je Kreković.

Pet golova za Hrvatsku u finalu postigao je Lovro Paparić, po tri Jacob Merčep i Matias Biljaka, po dva Marko Valečić i Zvonimir Butić, a jednoga Franko Lazić, vrata je čuvao Luka Podrug, a još su igrali Branimir Herceg, Karlo Kreković, Duje Pejković i Petar Bratim.

U sastavu Crne Gore najefikasniji je s tri gola bio Aleksa Ukropina.

Brončane medalje osvojili su juniori iz Mađarske koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od vršnjaka iz Italije sa 12-8.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider