Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'sad moramo slaviti'

Izbornik priznao nemoć protiv Srbije, ali i najavio drugačiji nastavak turnira

Katastrofa protiv Srbije se mora zaboraviti. Hrvatski reprezentativci vjeruju u pobjedu koja će usmjeriti naš putu na Europskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u mislima je u sutrašnjem susretu 2. kola Europskog prvenstva s Francuskom. Jutrošnji trening na bazenu SRC Novi Beograd bio je u znaku taktike za utakmicu koja će nam odrediti daljnji tijek natjecanja koje se igra do 23. siječnja u Beogradu. Hrvatsku reprezentaciju posjetio je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordan Markotić, te im poželio sreću i dobru igru u nastavku prvenstva. U ime reprezentacije, Veleposlaniku je na dobrim željama zahvalio kapetan Josip Pavić.

"Izgubili smo utakmicu od Srbije koja je u ovom trenutku, moramo priznati i biti iskreni, bolja od nas. Iako smo htjeli drugačije, da na drugi način otvorimo turnir. Kada u dva susreta izgubimo sa sedam razlike, nema nam druge nego priznati da je Srbija u ovom trenutku bolja reprezentacija od nas. Taj susret moramo zaboraviti čim prije. Naglašavao sam i prije Europskog prvenstva da je ishod tog susreta nebitan za daljnji turnir!”, izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao.

"Naša najvažnija utakmica je sljedeća, protiv Francuske; ona nam određuje put kakav smo očekivali i kakav želimo. Da je jučerašnja utakmica završila i drugačijim rezultatom, mi utakmicu protiv Francuske moramo dobiti. Moramo se dignuti, fokusirati se na ovo što nas čeka. Ići iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu kroz turnir. Nadam se da ćemo prikazati onu igru koju možemo. Francuska je opasna i jaka reprezentacija. Bilo kakvo podcjenjivanje i bit ćemo kažnjeni. Oni su u ekspanziji i digli su se. Nećemo od njih raditi neku strašnu reprezentaciju, ali izuzetno su opasni te, ukoliko ih sutra želimo dobiti, moramo odigrati jednu maksimalno dobru utakmicu", kaže izbornik.

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra sutra u 16.45 sati, dok posljednju u grupi igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja, u 9.30 sati.

"Jučer smo uvjerljivo poraženi od Srbije koja je bila za svaku pohvalu, a mi ispod svake razine. Ova nam utakmica nije bila presudna što se tiče rezultata. Okrenut ćemo se sutra Francuzima, jer pobjedom u toj utakmici dobivamo lakšeg protivnika za osminu finala. Mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu, jer sam uvjeren da smo kvalitetniji od Francuza i sve osim naše pobjede bilo bi velikio iznenađenje", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Hrvatska ženska reprezentacija u svojoj prvj utakmici izgubila je od jedne od najjačih svjetskih reprezentacija, Španjolske, rezultatom 29:3 (8:0, 8:2, 5:0, 8:1). Za Hrvatsku su po jedan gol dale Emmi Miljković, Ivana Butić i Petra Županić.

"Odigrali smo utakmicu, bojali smo se da ovako ne završi. Ovo je veća dimeznija za nas. Turnir je podijeljen na šest reprezentacija koje su puno jače od ostalih šest. Po meni, Španjolska i Italija će možda sutra igrati finale, jer su najbliže tome. Odigrali smo koliko možemo; kad imaš ovakvog protivnika, onda ono što ti ne valja izađe na površinu. U srijedu nas čeka utakmica sa Srbijom. Do sada smo se s njima sastajali na sparingu. Imaju iskusniju ekipu i navijače iza sebe. I za nas i za njih je ovo jedna nova situacija, nisu navikle igrati pred ovakvom publikom i više ljudi. Puno ovisi kako će i jedne i druge podnijeti takvu atmosferu te rezultat možda ovisi i o tome. Utakmica protiv Srbije nam je prilika za bolji plasman", izjavio je izbornik ženske reprezentacije Nikša Savin.

Za Hrvatsku žensku reprezentaciju u Beogradu igraju: Alexandra Ratković, Emmi Miljković, Petra Županić, Tereza Balić, Dina Lordan, Matea Skelin, Anamaria Brnas, Domina Butić, Petra Bukić, Ivana Butić, Julija Božan, Lea Gegić i Sara Srhoj. Izbornik je Nikša Savin, a pomoćnik izbornika Darko Adžić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider