Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'jako dobra utakmica'

Barakude vratile nadu u medalju: 'Bit ćemo pravi onda kada je to najbitnije'

Hrvatska je u sklopu 2. kola Europskog prvenstva deklasirala Francusku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petoj je brzini ušla u utakmicu s Francuskom i nadmoćno pobijedila rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2). Za Hrvatsku, Maro Joković zabio je četiri gola, Sandro Sukno tri, po dva gola dali su Damir Burić, Andro Bušlje, Ante Vukičević, Antonio Petković i Boris Pavlović, dok su po jedan dali Anđelo Šetka i Luka Bukić.

"Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Zaista kvalitetnu u obrani, tranziciji, puno kontra napada, onako kako želim da izgleda Hrvatska. Francuska nema našu kvalitetu, ali je reprezentacija koja može kazniti bilo koga. Jedna jako dobra utakmica. Vratili smo se na onaj put na kojem smo i htjeli biti, a to je s ovom pobjedom čekati trećeplasiranu ekipu iz grupe A, ići dalje u turniru korak po korak, dizati se i biti pravi onda kada će to biti najbitnije", izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Iduću utakmicu u grupi B Europskog prvenstva Hrvatska igra protiv reprezentacije Malte u četvrtak, 14. siječnja u 9.30 sati.

"Dobro smo danas odradili utakmicu. Francuska nije toliko slab protivnik koliko rezultat danas pokazuje. Bili smo na visokom nivou. Sada smo gotovo sigurno drugi. Malta je najslabiji protivnik u skupini, vjerujem da ćemo osminu finala proći, a onda se koncentriramo za četvrtfinale gdje očekujemo pravog protivnika", izjavio je Sandro Sukno.

"Utakmicu smo doslovno rutinski odradili. Nakon lošeg uvoda u Prvenstvo, dosta lakši protivnik i zadaci. Ispunili smo očekivanja i drago mi je da je završilo ovakvom razlikom", zaključio je Maro Joković.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider