Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Opet dan za danom

Vardar sam protiv Francuza: Izvučeni parovi Final Foura rukometne Lige prvaka

Krajem svibnja će se održati Final Four rukometne Lige prvaka, ponovno na istom mjestu.

Vardar je bio prvak Europe 2017. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

I ove godine njemački Koln bit će domaćin Final Foura rukometne Lige prvaka, a za titulu prvaka Europe borit će se branitelj naslova Vardar i tri francuska kluba: PSG, Montpellier i Nantes.

Ove srijede održan je ždrijeb kojim je odlučeno da će se u polufinalu sastati Vardar i Montpellier te PSG i Nantes. Europska rukometna federacija (EHF) ne odustaje od svoje prakse da se na završnom turniru utakmice igraju dan za danom, bez makar jednog dana pauze između polufinala i finala (polufinala su na rasporedu u subotu 26. svibnja, a utakmica za treće mjesto i finale u nedjelju 27. svibnja).

Tako je izbjegnuto da već u polufinalu snage odmjere Vardar i PSG, klubovi koji su lani igrali ono nezaboravno finale koje je odlučeno pogotkom Ivana Čupića u posljednjoj sekundi za povijesni Vardarov naslov.

Čupić će, skupa s Lukom Cindrićem i Igorom Karačićem, ove sezone za plasman u finale morati eliminirati Montpellier koji je senzacionalno eliminirao Barcelonu, a onda u četvrtfinalu i Flensburg.

Montpellier je jedini francuski klub koji je osvajao naslov prvaka Europe, bilo je to 2003. kada su u finalu u dvije utakmice bili bolji od Portland San Antonija s 50:46.

S druge strane, PSG unatoč uloženim milijunima eura i najskupljom svjetskom momčadi i dalje ne može do krova Europe. Pokušat će to ovog svibnja, a prva od dvije prepreke bit će im Nantes koji će premijerno nastupiti na Final Fouru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider