Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Utakmica života

Sin zasjenio slavnog oca: Čudesan učinak kakav se rijetko viđa!

Dok otac postiže fantastične rezultate kao trener, sin igra fenomenalno u jednoj od najjačih europskih liga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valero Rivera Lopez u svijetu rukometa i dalje je poznatije i veće ime od svog sina. Kao trener je osvojio sve što je mogao, a posebno treba istaknuti pet naslova prvaka Europe s Barcelonom, osvajanje SP-a sa Španjolskom 2013. te srebrne medalje s Katarom na ovogodišnjoj svjetskoj smotri.

No, da Valero Rivera Folch nije tek neki anonimus pokazao je u utakmici francuskog prvenstva u kojoj je njegov Nantes u gostima svladao Ivry sa 40:23.

U vjerojatno najboljoj partiji u profesionalnoj karijeri Rivera mlađi je zabio nevjerojatnih 16 golova (!). Ukupan šut mu je bio 16/18, a šest pogodaka postigao je iz sedmeraca.

Riverin učinak tim je veći ako se zna da su do ovog kola Nantes i Ivry bili susjedi na ljestvici. Poslije uvjerljive pobjede Nantes se popeo na osmu poziciju, a Ivry je na 10. mjestu (između njih je Dunkerque).

Inače, Nantes nema lošu momčad. Uz Riveru tu je pregršt poznatih imena, poput Riverinog sunarodnjaka Alberta Entrerriosa, bivšeg vratara PPD Zagreba Gorazda Škofa, Tunižanina Mahmouda Gharbija i ostalih.

Međutim, "problem" im predstavlja činjenica što je francuska liga svake godine sve kvalitetnija zahvaljujući velikim ulaganjima zbog čega Nantes vodi žestoke borbe za mjesto u nekom od europskih kupova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider