Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'luda' utakmica

U utakmici s čak 11 golova Tampa Bay slavio protiv Rangersa

Hokejaši Tampa Baya svladali su New York Rangersa sa 6-5 u prvom produžetku treće utakmice finala doigravanja u Istočnoj konferenciji NHL-a odigranoj na Floridi te vode s 2-1 u seriji na četiri pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednički pogodak u četvrtoj minuti prvog produžetka postigao je Rus Nikita Kučerov, a Lightning je na ovoj utakmici imao petoricu različitih strijelaca.

Rangersi su bolje otvorili utakmicu i već u 10. minuti vodili s 2-0 zahvaljujući pogocima Dericka Brassarda (2) i Jespera Fasta (10). No, domaći su odgovorili s četiri uzastopna pogotka. Steven Stamkos je u 12. minuti smanji na 1-2, a izjednačujući pogodak postigao je Ondrej Palat (31).

Prvo vodstvo Lightningu donio je Tyler Johnson (34) svojim 12. pogotkom u doigravanju, a na 4-2 je povisio Alex Killorn (38). No, samo 29 sekundi poslije Jesper Fast je svojim drugim pogotkom smanjio zaostatak Rangersa na 3-4. U 43. minuti na 4-4 je izjednačio Ryan McDonagh, a novo vodstvo domaćoj momčadi svojim je drugim pogotkom donio Palat (55).

Dan Boyle je na minutu i 56 sekundi prije isteka regularnog dijela utakmice pogodio za 5-5 pa je odluka o pobjedniku pala u dodatnom vremenu.

Vratar Rangersa Henrik Lundqvist obranio je 34 od 40 udaraca, a peti put ove sezone primio je šest pogodaka na jednoj utakmici. Indikativno je da su u tri navrata s druge strane bili igrači Tampa Baya i da je New York ove sezone uspio samo jednom u šest dvoboja svladati Lightning, u prvoj utakmici aktualne finale serije Istočne konferencije.

Četvrta utakmica serije bit će odigrana u Tampi u noći s petka na subotu.

NHL rezultati, 20.5.

Tampa Bay - NY Rangers 6-5 (produžetak)

(Tampa Bay vodi u seriji s 2-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider