Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medvjedi u Ledenoj

'U nedjelju će navijači prenijeti svoju energiju na igrače'

U Domu sportova održana je press konferencija uoči otvorenja domaće 2014./2015. KHL sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medvjedi su se vratili doma, a to znači samo jedno – otvorenje domaće 2014./2015. KHL sezone u Ledenoj dvorani Doma sportova i vruća atmosfera na tribinama u narednim mjesecima.

Prve četiri ovosezonske utakmice, koje su odigrali u Bratislavi, Jekaterinburgu, Kazanju i Magnitogorsku, zagrebački oklopnici su izgubili. Bile su to utakmice protiv jakih i kvalitetnih momčadi, a jedni od suparnika bili su bivši dvostruki prvak Ak Bars te aktualni osvajač Gagarin kupa Metalurg Magnitogorsk.

''Bilo je ovo dugo i teško putovanje s kojim smo počeli sezonu. Protiv Avtomobilista smo odigrali dobru utakmicu. U ovim gostujućim utakmicama imali smo trenutaka kada je utakmica tekla u pravom smjeru, kreirali smo dosta prilika što je pozitivna stvar, ali pred nama je još dosta posla'', izjavio je trener Medveščaka Chuck Weber na press konferenciji uoči početka domaće KHL sezone i prve utakmice u Ledenoj u nedjelju 14. rujna u 17:45 sati protiv Sjeverstalja, dodavši:

''Nakon utakmice s Ak Barsom i Metalurgom dobro je doći doma i svi se veselimo utakmici u nedjelju.''

Kreću domaće utakmice - četiri zaredom

Prve četiri domaće utakmice, počevši od Sjeverstalja u nedjelju, zatim Torpeda u sljedeći utorak (16. 09.), CSKA u četvrtak (18. 09.) i na kraju Lade u iduću nedjelju (21. 09.) bit će dobra prilika da Medvjedi uhvate koji bod jer...

''Energija koju su nam navijači, u onoj pripremnoj utakmici protiv KAC-a , prenijeli s tribina na led pomogla nam je da našu igru podignemo na sasvim drugu razinu. Vjerujem da će isto tako biti i sada. Igrači su uzbuđeni zbog tih domaćih utakmica i glasnom navijanju s tribina. Prije utakmice u nedjelju imat ćemo par treninga, ali i dosta vremena da se regeneriramo od puta i vremenskih razlika'', zaključio je Weber.

Možda već pobjeda padne na otvorenju domaće sezone protiv Sjeverstalja.

''Naravno, tome se nadamo. Ako samo pogledate raspored i momčadi s kojima smo igrali, vidjet ćete da smo imali težak početak sezone. To su sve odlične momčadi, a o u ovoj ligi je teško igrati u gostima. Prošle sezone nam je isto tako trebalo neko vrijeme da se priviknemo na igranje u gostima i da počnemo pobjeđivati. Doma smo pak igrali jako dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti i ove sezone'', prokomentirao je kapetan momčadi Andrew Murray.

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox također vjeruje da će Medvjedima u nedjelju adut biti navijači.

''Znamo da će nas na tribinama dočekati vatreni navijači i da će tu energiju prenijeti na igrače što će nam pomoći da osvojimo bodove'', rekao je Fox usput prokomentiravši prva četiri susreta:

''Utakmica protiv Slovana u situacijama 5 na 5 bila je prilično ujednačena, ali imali smo problema s kaznama i nismo pronašli način da zabijemo u situacijama s igračem više te da osiguramo koji bod. Mislim da smo u Jekaterinburgu bili bolja momčad, ali smo ispustili pobjedu, dok su Ak Bars i Metalurg jedna sasvim druga priča. Riječ je o odličnim momčadima protiv kojih smo imali jako male šanse. No, to je realnost, takav je život i hokej. Ne kažem da smo na ovim gostovanjima igrali naš najbolji hokej, ali kod tri posljednje momčadi smo izgubili i prošle sezone, dok smo u Bratislavi dobili. Morat ćemo sada dobro odigrati u nedjelju.''

Dnevne ulaznice za prve domaće četiri utakmice možete kupiti na www.ticketshop.hr , na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, a od četvrtka, 11. rujna 2014. i na blagajni Ledene dvorane Doma sportova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider