Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'talentiraniji od svih'

Nemaju gdje trenirati, ali imaju Salzburg u šaci: 'Drski smo mangupi'

Uoči odlučujuće utakmice u finalu EBEL lige trener momčadi Medveščaka do 20 godina starosti otkrio je nekoliko nevjerojatnih detalja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da novac u sportu nije uvijek presudan ovih dana pokazuje momčad Medveščaka do 20 godina. Prvo je senzacionalno ušla u finale EBEL-a, a potom i nadoknadila 0-2 u finalnoj seriji protiv Red Bulla, te prekjučerašnjom pobjedom 2:1 u Ledenoj izborila petu, odlučujuću utakmicu. Kakav je to pothvat najbolje opisuju riječi trenera Danijela Kolomba.

"Mi imamo dva treninga tjedno, a Red Bull deset! Salzburgovci treniraju u nogometno-hokejaškom kompleksu koji vrijedi 100 milijuna €, a mi zbog nedostatka termina često i nemamo gdje trenirati. Nadalje, u Red Bullu svi igrači idu u internat, tako da stignu trenirati dvaput dnevno".

A u čemu je onda vaša tajna?

"Mi imamo više talenta. I od Austrijanaca i od Mađara, koje smo izbacili u polufinalu. Također, imamo tu pozitivnu drskost, mangupi smo, to nam je urođeno", kaže Kolombo.

Inače, ova mlada momčad projekt je cijelog hrvatskog hokeja, jer iako Medveščak financira projekt, za momčad igraju još i igrači Mladosti te Zagreba.

"Imamo jako nadarenu generaciju i šteta što joj ne možemo dati bolje uvjete. Ali tako je to kad imamo samo dvije dvorane. A u njima mjesta osim za hokejaše mora biti i za umjetničko i sinkronizirano klizanje, brzo klizanje, tu su i termini za građanstvo...", kaže Kolombo.

Austrijanci su u čudu zbog pothvata Medveščaka.

"Treneru Red Bulla rekao sam da bih zapalio dvoranu da gubim od momčadi koja ima toliko slabije uvjete", smiješeći se kaže Kolombo, koji će u četvrtak u 18 sati u Salzburgu voditi momčad u petoj, odlučujućoj utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider