Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki favoriti

Trener Barcelone: Zagreb ima drske mladiće, ne smijemo kiksati

"Zagreb neće biti lagan protivnik iako neki misle da smo već na Final Fouru", kazao je trener rukometnog kluba Barcelona Xavi Pascual (42) nakon što je u utorak obznanjeno da će u četvrtfinalu Lige prvaka snage odmjeriti hrvatski i španjolski prvak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O Zagrebovom treneru Veselinu Vujoviću (53), koji je igrao za Barcelonu od 1988. do 1993. godine, Pascual je rekao : "Puno ulaže u taktiku i strategiju, baš kao što je radio i kao igrač. Njegova ekipa zna održavati ritam pa se protiv nje teško rezultatski odlijepiti. Puno utakmica su završili u egalu".

Barcelona, čiji je cilj osvajanje Lige prvaka, u posljednje tri sezone je gubila u prvim utakmicama četvrtfinala i to od Kopenhagena, Atletico Madrida i Rhein-Neckar Löwena.

"Svjesni smo da ne smijemo kiksati u Zagrebu. No, gostujuće utakmice u Ligi prvaka nikada nisu jednostavne", rekao je trener kluba koji je u posljednjih 20 godina osvojio sedam europskih naslova.

Zagreb i Barcelona tri puta su igrali finale Kupa prvaka, od 1997. do 1999. i Barcelona je svaki put pobijedila.

"No, Zagreb u posljednje vrijeme igra dobro, eliminirali su danski Kolding, koji je po meni bolja ekipa", rekao je vratar Barcelone Danijel Šarić (37). "Puno bolje igraju doma nego u gostima pa nas očekuju dvije različite utakmice", zaključio je.

Barcelona je lani ispala u polufinalu od njemačkog Flensburga.

Prva utakmica četvrtfinala igra se u Zagrebu 11. ili 12. travnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Barceloni. U preostala tri četvrtfinala sastat će se Paris SG - Veszprem, Pick Szeged – Kiel i Vardar - Kielce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider