Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na diobi prvog mjesta

Treća pobjeda Medveščaka: Bolji od Metalurga na penale

Hokejaši Medveščaka nastavljaju s odličnim igrama na startu KHL lige, u susretu četvrtog kola Medveščaka je u Ledenoj dvorani Doma sportova nakon kaznenih udaraca pobijedio Metallurg iz Novokuznjecka 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) .

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I četvrtu utakmicu ove sezone Medveščak je osvojio bodove. Nakon uvodnog boda protiv Amura na otvaranju sezone, te potom pobjeda protiv Admirala i Sibira, Medveščak je protiv Metallurga slavio nakon  shootouta. Medvjedi su tako od 12 mogućih bodova ove sezone osvojili devet i nalaze se na diobi prve pozicije Zapadne konferencije.

Zanimljivo, bio je to treći uzastopni susret Medveščaka i Metallurga u Ledenoj dvorani koji je završio raspucavanjem i treća pobjeda zagrebačkog sastava.

Medvjedi su vodili 1-0, 2-1 i 3-2 no Metallurg se svaku put uspio vratiti. Posljednji treći gol gosti su zabili u u 58. minuti. Dva gola za Medveščak zabio je Patrick Bjorkstrand (4:24), 10:29), a među strijelce se upisao i Artjom Pugolovkin (47:54), dok su strijelci za Metallurg bili Maksim Kazakov (5:35, 57:15) i Viktor Drugov (36:54). Prilikom izvođenja kaznenih udaraca čak tri gola je zabio Medveščak, a dva ruski sastav. Za Medveščak je dva puta mrežu tresao Marek Kvapil, a jednom Colby Genoway, dok su za Metallurg zabili Robert Kousal i Ryan Stoa.

Seriju od pet domaćih utakmica Medveščak zatvara u četvrtak utakmicom protiv Dinama iz Rige.

Nakon četiri kola Medveščak je na diobi prve pozicije Zapadne konferencije s devet bodova koliko imaju i Jokerit i moskovski Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider