Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzvratio za poraz

Cavendish slavio u najdužoj etapi Toura of Croatia

Nakon 240 kilometara od Plitvica do Splita trijumf je upisao britanski biciklist koji je ujedno i prva zvijezda utrke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Mark Cavendish (Dimension Data) u drugoj je etapi ovogodišnje biciklističke utrke Tour of Croatia vožene od Plitvica do Splita u dužini od 240 kilometara opravdao status prve zvijezde i osvojio prvo mjesto ispred Talijana Giacoma Nizzolija (Trek), te mu tako uzvratio za poraz u utorak u Varaždinu.

Druga etapa imala je sličan razvoj i završnicu kao i prva, u prvom dijelu utrke iz glavne se skupine izdvojilo šest vozača, Poljak Lukasz Bodnar (ActiveJet), Talijan Nicola Boem (Bardiani CSF), Belgijanac Kevin De Mesmaeker (Novo Nordisk), Britanac Joshua Hunt (One), Nijemac Johannes Schinnagel (Felbermayr Simplon) i Izraelac Aviv Yechzhel (Cycling Academy), no peloton ih je čitavo vrijeme držao pod kontrolom i očekivano je o pobjedniku odlučivao završni sprint na splitskoj Rivi.

Nagradu za najagresivnijeg vozača dana zaslužio je Boem, koji je osvojio najviše bodova na dva brdska cilja, a usto se 30-ak kilometara prije cilja odvažio na solo-bijeg, te je izdržao sam na čelu utrke punih 20 kilometara.

Nažalost, nešto više od pet kilometara prije cilja došlo je do masovnog pada koji je raspolovio peloton, no svi najbolji sprinteri tada su već bili pri vrhu. Momčad Dimension Data nije ponovila pogrešku od dan ranije iz Varaždina kada je krivo procijenila završne kilometre, već je svog lidera Cavendisha dovela u idealnu poziciju u završnici. Sjajan je posao posebice odradio Australac Mark Renshaw, koji je, usprkos tome da ga je u posljednjih 100-tinjak metara vodila samo inercija, ciljem prošao kao treći, odmah iza Cavendisha i Nizzolija.

Nakon dvije etape vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Cavendish, no isto vrijeme kao on ima i drugi Nizzolo, dok treći Renshaw ima 10 sekundi zaostatka.

Treća etapa vozit će se u četvrtak od Makarske do Šibenika u dužini od 190 kilometara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider