Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzeo je prvo zlato

Mladi hrvatski gimnastički as sanja finale Svjetskog prvenstva

Ovaj vikend Osijek je domaćin Svjetskog kupa na kojem će sudjelovati neke od najvećih gimnastičkih zvijezda današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska publika ovog vikenda u Osijeku imat će priliku gledati naše najbolje gimnastičke uzdanice, a jedan od njih je nadolazeća zvijezda Tin Srbić. 20-godišnji Zagrepčanin ne samo da je velika nada domaće gimnastike, već je i jedan od najboljih studenata strojarstva.

Uz već poznata domaća imena poput Možnika i Seligmana s pozornošću će se pratiti i Srbić koji je proteklog vikenda osvojio prvo zlato u karijeri, na Svjetskom kupu u Kopru.

Uz još poneko finale na svjetskim kupovima, čeka se Svjetsko prvenstvo krajem godine.

"Cilj je finale. To je najjače natjecanje koje postoji u gimnastici tako da ćemo vidjeti hoću li uspjeti", izjavio je Srbić za Dnevnik Nove TV.

Tinova sprava je preča pa su neizbježne usporedbe s Marijom Možnikom. A mnogi kažu kako će Tin biti još uspješniji od njega!

"Pa drago mi je da to kažu, Marijo je svima nama bio uzor od kada smo ako klinci ušli u dvoranu. On je i pokrenuo sve velike rezultate, ali mi je drago da govore da mogu biti bolji od njega, nadam se i da hoću."

Za sada mu ide izvrsno, a uz sjajne rezultate, jedan je od najboljih studenata strojarstva.

"Misli na svoju budućnost jer sportska karijera pogotovo u gimnastici ne traje dugo, misli unaprijed da si osigura svoj kruh, ali dosta je teško i povezati treninge sa fakultetom", naglašava njegov trener Lucijan Krce.

"Samo se treba dobro rasporediti vrijeme i onda se sve stigne. Kada ću učiti, kada ću ići na trening, odmarati, družiti s prijateljima", kaže Tin.

U vezi s našom najboljom gimnastičarkom

Osim s prijateljima, Tin se stigne vidjeti i sa svojom djevojkom - našom najboljom gimnastičarkom Anom Đerek.

"Puno lakše razumije takav tempo i takav način života tako da je to velika prednost i ja sam njoj potpora i ona meni, tako da mislim da je to odlično."

Zlatni par domaće gimnastike sanja o zajedničkom nastupu na Olimpijskim Igrama u Tokiju. 18-godišnja Ana nastupila je već i u Riu, a nastup na Igrama i Tinov je najveći san.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider