Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Tavares hat-trickom srušio vodeću momčad Istoka

S tri pogotka i asistencijom kanadski je centar John Tavares predvodio New York Islanderse do pobjede 5-1 protiv vodeće momčadi Istočne konferencije NHL lige, New Jerseyja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uvodne trećine u kojoj nije bilo golova, prvi izbor drafta 2009. godine je u drugoj dionici najprije zabio dva pogotka, a potom asistirao Mattu Moulsonu za uvjerljivo vodstvo 3-0. U posljednjoj je trećini Marek Židlicky smanjio za Devilse, ali Tavares im je svojim trećim golom ugasio svaku nadu, a priču je u zadnjoj minuti zaokružio Michael Grabner. Jevgenij Nabokov je prikupio 30 obrana na vratima Islandersa, a spomenuti je Moulson, osim pogotka, ubilježio i tri asistencije.

Hokejaši Colorada vodili su u Edmontonu s 3-0 i 4-1, ali na koncu su ostali praznih džepova. Oilersi su srušili klupski rekord, uputivši čak 56 udaraca prema golu suparnika, što im je na kraju donijelo slavlje 6-4. Edmonton je u prvoj trećini skupio 23 udarca, u drugoj 15 i u završnoj, u kojoj je zabio tri gola, 18. Prijašnji rekord od 55 udaraca Oilersi su postavili 1986. godine protiv Minnesota North Starsa. Aleš Hemsky i Jordan Eberle su bili dvostruki strijelci za domaće, a po jednom su pogađali Ryan Nugent-Hopkins i Magnus Paajarvi. Cody McLeod, Matt Duchene, Jamie McGinn i John Mitchell su zabijali za Avalanche.

Anaheim je nakon izvođenja kaznenih udaraca slavio protiv Nashvillea s 3-2. Matt Beleskey i Patrick Maroon su pogađali za Duckse u regularnom vremenu, dok su David Legwand i Shea Weber bili strijelci za Predatorse. Anaheimu je ovo četvrta pobjeda zaredom i osma u zadnjih devet dvoboja. Njegov vratar Viktor Fasth je, pak, slavio u svih osam ovosezonskih utakmica u kojima je bio na golu. (TS)

NHL liga, subota:

Florida - Tampa Bay 5-6, produžetak

Montreal - Philadelphia 4-1

NY Islanders - New Jersey 5-1

Toronto - Ottawa 3-0

Phoenix - Columbus 5-3

Nashville - Anaheim 2-3, penali

Edmonton - Colorado 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider