Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ostali su samo najbolji

Tampa u majstorici izbacila Detroit: Ovo su parovi drugog kruga

Hokejaši Tampa Bay Lightninga posljednji su sudionici drugog kruga doigravanja u NHL ligi, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici dvoboja protiv Detroit Red Wingsa slavili na svom ledu sa 2-0 i tako izborili nastavak sezone u kojemu će se obračunavati s Montreal Canadiensima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogotke za Tampu postigli su Braydon Coburn (43:58) i Anton Stralman (58:42), a junak pobjede bio je domaći vratar Ben Bishop koji je obranio svih 31 udaraca igrača Detroita.

Prva dvije trećine protekle su bez pogodaka zahvaljujući odličnim reakcijama oba vratara, sjajan je na golu Detroita bio i Petr Mrazek, a domaći su poveli početkom trećeg dijela kada je Coburn odlično reagirao na dodavanje Ryana Callahana i preciznim udarcem s desne strane poslao pločicu iznad Mrazekove ruke u kojoj drži palicu. Konačnih 2-0 postavio je Stralman pogodivši praznu mrežu gostiju u samoj završnici dvoboja kada je Detroit sa šest igrača na ledu pokušavao stići do pogotka koji bi odveo utakmicu u produžetak.

Detroit je u seriji protiv Tampe vodio sa 1-0, 2-1 i 3-2 u pobjedama, ali sastav s Floride uspio je pobijediti u posljednja dva ogleda i proći dalje.

U polufinalu Istočne konferencije Tampa Bay će igrati protiv Montreala. Ova dva sastava susrela su se i u prošlogodišnjem doigravanju, a Montreal je pobijedio sa 4-0 u pobjedama. No, u svih pet utakmica u ligaškom dijelu ove sezone slavila je Tampa.

U drugom paru polufinala Istoka igrat će prošlogodišnji finalisti New York Rangersi i Washington Capitalsi, dok su parovi polufinala Zapada Anaheim Ducks - Calgary Flames, te Chicago Blackhawks - Minnesota Wild.

PAROVI DRUGOG KRUGA:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

NY Rangers - Washington

Montreal - Tampa Bay

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Chicago - Minnesota

Anaheim - Calgary
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider