Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suspendiran na tri mjeseca

Svjetskog prvaka uzrujala pitanja o dopingu: 'To me vrijeđa'

Kineskog plivača Sun Yanga (23), koji je u nedjelju osvojio zlato na 400m slobodno na SP u Kazanju, uzrujala su novinarska pitanja o dopingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Svjestan sam toga da je to medijima interesantno, ali nema razloga da bilo tko sumnja u moje uspjehe. To me vrijeđa", rekao je dvostruki olimpijski prvak iz Londona.

Kineski plivački savez je prošle godine, nakon pritiska Međunarodne plivačke federacije (FINA), suspendirao Sun Yanga na tri mjeseca zbog uzimanja "trimetazidina", koji se koristi u liječenju angine pectoris, ali se nalazi na listi zabranjenih stimulansa.

"Svi sportaši koji naporno rade ponekad dožive ozljede i druge zdravstvene probleme i moguće da u procesu liječenja uzmemo neki lijek koji u sebi ima sastojke koji nisu dozvoljeni. Ali to nije razlog da nas tretirate kao kriminalce", rekao Sun Yang.

On je na prošlom SP u Barceloni osvojio zlato na 400, 800 i 1500 metara slobodno, a u Kazanju želi biti najbolji 200, 400, 800 i 1500m slobodno, čime bi postao prvi plivač u povijesti kojemu je to uspjelo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider