Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zvijezda SP-a

Njega će hrvatska obrana morati zaustaviti: ''Igramo sjajno, zaslužili smo medalju''

Hrvatska i Norveška u petak od 20:45 igraju u polufinalu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši dogurali su do polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva. Tako ih čeka Norveška koju su Hrvati prošle godine pobijedili susretu za 3. mjesto na Europskom prvenstvu, a potom ih zaustavili u kvalifikacijama za olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Skandinavci vjeruju kako je stiglo vrijeme za slavlje Norveške protiv Hrvatske.

"Igramo sjajno na ovom prvenstvu i zaslužili smo medalju. Na europskom prvenstvu smo ostali kratki, međutim vjerujem kako ovoga puta možemo do odličja," kazao je ponajbolji norveški igrač na prvenstvu 21-godišnji Sander Sagosen.

Sa 36 golova i 56% uspješnosti Sagosen je uz Kristiana Bjornsena najefikasniji norveški igrač na prvenstvu. Trenutačno je član Aalborga, ali od iduće sezone će nositi dres PSG-a.

"Uživam u svakom trenutku ovog prvenstva. Imamo veliki motiv, želimo postati prva muška ekipa koja je osvojila medalju za Norvešku," dodao je.

Hrvatska je u siječnju 2016. na europskom prvenstvu u Poljskoj u borbi za broncu pobijedila Norvešku 31-24, a potom u travnju u ključnom susretu za plasman na OI u Rio de Janeiru slavila 27-21.

"Sada smo iskusniji. Možemo pobijediti svakog protivnika. Ukoliko ponovimo igru kao što smo igrali protiv Mađarske možemo se nadati pobjedi," kazao je Kent Robin Tonnesen.

Ide li Hrvatska do finala Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Espen Lie Hansen je otišao i korak dalje.

"Maštam o finalu protiv Francuske. Bio bi to sjajan scenarij. Pobjeda u petak protiv Hrvatske, a potom finale protiv domaćina u punom Bercjyju," kazao je Hansen.

Međutim, izbornik Christian Berge spušta 'loptu na zemlju'.

"Daleko smo mi od finala. Moramo razmišljati jedino o idućem suparniku, a to je Hrvatska. Naš fokus je na petku i polufinalu," kazao je izbornik Berge dodavši:

"I prije smo imali nekoliko igrača koji igraju na vrhunskom nivou, međutim sada cijela momčad igra sjajno. Stabilni smo i igramo dobro," zaključio je norveški strateg.

Norveški rukometaši na velikim natjecanjima nisu osvojili niti jednu medalju. Njihov dosadašnji najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima bilo je šesto mjesto na SP 1958. godine, na europskim prvenstvima su najdalje dogurali u Poljskoj prošle godine osvojivši četvrto mjesto, dok su na OI nastupili samo jednom, davne 1972. godine osvojivši deveto mjesto.

Za razliku od rukometaša, norveške rukometašice su osvojile šest olimpijskim medalja, po dva zlata, srebra i bronce, tri puta su bile svjetske, a sedam puta europske prvakinje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider