Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ozljede ključnih igrača!

Izbornik Babić vidno nezadovoljan: "Imamo ozbiljnih problema, nikako nije dobro"

Izbornik Željko Babić nije zadovoljan pruženom partijom hrvatskih igrača u pripremnoj utakmici s Crnom Gorom za Svjetsko rukometno prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja. Hrvatska se nalazi u skupini C sa Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom, a četiri najbolje reprezentacije plasirat će se u osminu finala SP-a. Po rasporedu Svjetskog prvenstva prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Saudijske Arabije u petak, 13. siječnja.

U posljednjoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo rukometaši Hrvatske u ponedjeljak su u Umagu na Croatia Cupu svladali Crnu Goru sa 24-22, ali izbornik reprezentacije Željko Babić kazao je da nije zadovoljan jer nisu uspjeli utrenirati ono što su željeli.

"Mi smo imali lošu realizaciju, a Crna Gora je imala problema da uopće dođe do šuta. Dakle, 6-0 obrana sa Šebetićem, koji je to odigrao kvalitetno, bila je u redu. Međutim, to nije ono što sam ja želio vidjeti”, rekao je nakon utakmice izbornik Babić i dodao:

"Nisam zadovoljan jer nismo uspjeli utrenirati ono što smo željeli. Imamo ozbiljnih problema, prijašnjim problemima koje imamo s ozljedama danas su nam još došle ozljede Stepančića, Mamića, sinoć od Mandalinića, a Duvnjak još ne može igrati. Nalazimo se u situaciji koja nikako nije dobra, jer nismo igrali s igračima koji bi trebali igrati na Svjetskom prvenstvu. Međutim, radimo što možemo jer ne možemo utjecati na to".

Izbornik Babić u ovom susretu je isprobao 6-0 obranu i neke nove kretnje, a stožerni igrači u 6-0 obrani bili su Jakov Gojun i Željko Musa.

"Gojun i Musa su igrali i prije zajedno, a oni su to i danas odlično odradili. Također, probao sam koliko-toliko iskoristiti određene linije. Stavili smo danas za početak Marka Mamića na halfa s Gojunom tako da imamo jednoga višega igrača. Naravno, kad bude potpuno spreman tu će nam doći i Duvnjak sa Gojunom i Musom", kazao je Babić.

U redovima Hrvatske najbolji strijelac bio je Zlatko Horvat sa osam golova. “Utakmica je bila dosta teška, stvarno su Crnogorci dobro odradili ovu utakmicu. S njima je uvijek bilo teško i dobro je da smo imali pravu pripremu za Svjetsko prvenstvo. Mislim da možemo zadovoljni krenuti na put”, napomenuo je Horvat.

Što može Hrvatska na rukometnom SP-u u Francuskoj?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider