Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a sada odluka

Svjetska liga: Pomlađena Hrvatska rutinski pobijedila Rusiju

Hrvatska reprezentacija odradila je rutinski posao u Rusiji, no sada slijedi utakmica odluke u Italiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Rusije u utakmici 5. kola FINA Svjetske lige s 14-10 (4-3, 4-2, 4-3, 2-2), koja je odigrana u utorak u Ruzi, gradiću u Moskovskoj oblasti.

Hrvatsku su do pobjede sa po četiri pogotka predvodili Antonio Petković i Loren Fatović, tri je gola postigao Anđelo Šetka, dva Ivan Krapić, a u strijelce se upisao i Marko Macan.

"Vrlo korektno odrađena utakmica, iako rezultat nije bio primarno u planu. Uvijek je lijepo pobijediti. Ono što me čini posebno zadovoljnim je odlična reakcija nekolicine mladih igrača, koji su i danas pokazali da se na njih s punim pravom puno očekuje u budućnosti", rekao je izbornik Ivica Tucak nakon dvoboja u Moskvi.

U Ruzi su za Hrvatsku igrali: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Antonio Petković, Antonio Buha, Boris Pavlović, Anđelo Šetka, Ivan Krapić, Ante Vukičević, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Marino Čagalj, Loren Fatović i Ivan Domagoj Zović.

Hrvatsku 10. svibnja očekuje dvoboj posljednjeg, 6. kola Svjetske lige protiv reprezentacije Italije u Siracusi koja će biti odlučujuća za plasman na završni turnir četiri najbolje reprezentacije. Talijani su u prvoj utakmici, odigranoj u prosincu 2015. u Dubrovniku, svladali Hrvatsku s 9-8 te su zahvaljujući toj pobjedi prvi u skupini s maksimalnih 15 bodova. Hrvatska ima 12 bodova, Rusija tri, a Turska je bez bodova.

Na završni turnir Svjetske lige, koji će biti odigran od 21. do 26. lipnja u kineskom Huizhou, plasirat će se samo pobjednik skupine.

Svjetska liga, europska skupina C - 5. kolo:

Rusija - Hrvatska 10-14

Turska - Italija 7-22

Ljestvica:

1. Italija 5 5 0 75-39 15

2. Hrvatska 5 4 1 74-37 12

3. Rusija 5 1 4 52-70 3

4. Turska 5 0 5 29-84 0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider