Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Island u teškoj situaciji

Šveđani se jedva spasili poraza, Francuska uvjerljiva

U susretu 4. kola C skupine svjetskog prvenstva rukometaša u Kataru reprezentacija Švedske je remizirala protiv Egipta 25-25, dok je Francuska pobijedila Alžir 32-26, pa su uoči posljednjeg kola Šveđani i Francuzi izjednačeni na vrhu ljestvice i njihov međusobni susret odlučit će o prvom mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrlo lako se moglo dogoditi da Šveđani i izgube, jer je Egipat u nekoliko navrata imao i pet golova prednosti (20-15, 23-18). Pet minuta prije kraja susreta Šveđani su uspjeli izjednačiti (24-24), a potom i povesti (25-24), no Egipat je uspio izjednačiti. Najefikasniji igrači u švedskim redovima bili su Niclas Ekberg s deset, te Viktor Ostlund sa šest golova. U egipatskim redovina istaknuli su se Ahmed Elahmar s devet, te Yehia Elderaa s pet golova.

Francuzi nisu imali previše problema protiv Alžira. Vodili su od prve do posljednje minute, a najveću prednost imali su u 29. minuti kada je na semaforu stajalo 19-12. Kod Francuza najefikasniji su bili Michaël Guigou sa sedam, te Jerome Fernandez, Kentin Mahe i Valentin Porte sa po četiri gola. Kod Alžiraca najefikasniji je bio Messaoud Berkous sa 10 golova.

Češka je pobjedom protiv Islanda 36-25 'kupila' priliku za plasman u osminu finala, dok se Islanda našao u teškoj situaciji. Islanđani u zadnjem kolu moraju pobijediti Egipat ili se nadati alžirskoj pobjedi protiv Češke.

Za prvo mjesto u skupini u subotu, 24. siječnja borit će se Francuska i Švedska. Podsjećamo drugoplasirana ekipa iz ove skupine najizgledniji je suparnik hrvatske reprezentacije u četvrtfinalu. Naravno, pod uvjetom da nema kikseva u osmini finala.

U skupini D Njemačka je zadržala 'jedinicu' pobjedom protiv Argentine 28-23. Poljska nije imala problema protiv Saudijske Arabije 32-13, dok je Danska bila bolja od Rusije 31-28.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider