Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Goluža: Strpljivi u napadu

Štrlek 'letio' terenom jer je dobio kćer: Moja ženica je rodila!

Hrvatskim rukometašima i izborniku Goluži vratio se osmijeh na lice na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Njemačke izborila je nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

FOTO Hrvatska razbila Njemačku i osigurala kvalifiakacije za OI!

"Prvo, od srca čestitam mojim igračima na ovoj pobjedi. Nije bilo lako se vratiti, odigrali smo jednu jako tešku utakmicu s jako jako dobrim protivnikom. Na čelu s Mirkom na golu smo odigrali jako dobru obranu, a u napadu smo bili kudikamo strpljiviji. Imali smo od 15. minute do kraja kontrolu utakmice. Od srca bih htio čestitati našim navijačima što su i danas nas došli bodriti u velikom broju. Čestitam i mom kolegi Sigurdssonu na jednoj dobroj utakmici koju smo odigrali", izjavio je izbornik Slavko Goluža.

Kapetan Igor Vori kao ključ pobjede istaknuo je obranu: "Svih 60 minuta u obrani smo funkcionirali odlično. Čestitam dečkima što su se uspjeli vratiti psihički nakon teškog dana. Ono što je najbitnije je da smo mi pobijedili i da smo ušli u kvalifikacije za Rio. Danas ne možeš nikog ni pobijediti u petoj minuti ni izgubiti utakmicu. U drugom poluvremenu kao da smo otpustili ručnu i svi počeli letjeti po terenu..."

Prvi strijelac utakmice bio je Manuel Štrlek s osam golova: "Moja ženica je rodila, dobio sam prekrasnu kćer, ja sam već dva dana super volje. Glavno da smo osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre što nam je bilo jako bitno. Treba dobiti i utakmicu u subotu pa ćemo kući samo s jednim porazom", kazao je dobro raspoloženi Štrlek koji kao i svi reprezentativci žale zbog poraza od Poljske:

"Pripremili su se dobro taktički na našu kontru i polukontru Poljaci, ali opet je to naša krivica. Da smo ovako odigrali protiv njih siguran sam da bi to drukčije izgledalo."

Od igrača iz vanjske linije Ivan Slišković je bio najefikasniji. Postigao je četiri pogotka...

"Najbitnije je da smo se skupili nakon onog poraza, da smo odigrali kao jedan ovu utakmicu, da smo pobijedili i ostvarili naš prvi cilj. Dobra su oni ekipa, dobro organizirani, imaju dobar napad i dobrog trenera."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider